Smash burger

4 annosta

Raaka-aineet

400 g naudan jauhelihaa
suolaa
pippuria
4 hampurilaissämpylää
4 viipaletta cheddaria
1 pkt pekonia
sinappia
ketsuppia
majoneesia
suolakurkkuviipaleita

Ohje

Muotoile jauheliha neljäksi palloksi. Leikkaa valmiiksi leivinpaperista neljä palaa, joita käytetään pihvien litistämiseen. Mikäli litistät pihvit leveällä metallisella lastalla, leivinpaperia ei tarvita.

Valmistele sämpylät ennen pihvien paistamista. Paahda ne pannulla ja peitä foliolla pihvien paiston ajaksi. 

Paista pekoni pannulla kypsäksi ja siirrä odottamaan.

Aseta kuumalle pannulle kaksi jauhelihapalloa kerrallaan. Laita kummankin pallon päälle leivinpaperia, mikäli käytät litistämiseen esimerkiksi kattilaa. Litistä pihvit kattilan pohjan avulla ja paina tiukasti noin puolen minuutin ajan. Poista leivinpaperit ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kun pihveistä alkaa valua lihasnestettä, käännä ne lastan avulla ja laita pihvien päälle cheddarjuustoviipaleet. Paista vielä hetken ajan ja siirrä sivuun. Toista kahdelle pihville sama. Mikäli käytät litistämiseen lastaa, toimi samoin, mutta voit jättää leivinpaperin pois ja tällöin kannattaa tehdä yksi pihvi kerrallaan.

Levitä sämpylöille sinappia, ketsuppia ja majoneesia. Laita jokaisen sämpylän väliin pihvi, suolakurkkua ja pekonia. Nauti!

 

Smash burger - litistämällä saat burgeripihviin herkullisen paistopinnan

Smash burger on tämän hetken kuumin hampurilainen, joka saa nimensä sen valmistusmenetelmästä eli pihvi paistetaan litistämällä sitä esimerkiksi kattilan pohjan tai lastan avulla. Litistämisen ansiosta smash burger saa ihanan rapean paistopinnan ja pitsimäisen reunan.

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään