Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Madekeitto

Reseptiä katsottu 258 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 made
2 l vettä
1 sipuli
3 laakerinlehteä
1,5 tl suolaa
4 perunaa
1 sipuli
voita
10 maustepippuria
400 g keittojuureksia (pakaste)
1 dl kuohukermaa
2 tl tilliä (kuivattua)

Ohjeet

Nylje made. Poista sisälmykset, pyrstö, pää ja evät. Tässä reseptissä made painoi tässä vaiheessa noin 500 g. Paloittele made kolmeen osaan.

Paloittele ensimmäinen sipuli. Lisää kattilaan vesi, paloiteltu sipuli, laakerinlehdet, suola ja kiehuta melko suurella teholla 7/9 noin 10 minuuttia.

Lisää kattilaan mateen palat. Pienennä hetken kuluttua lämpöä hieman. Kun palat ovat kypsyneet ja kovettuneet muotoonsa noin 7 minuutin jälkeen, niin nosta ne lautaselle. Kaada jäljelle jäänyt liemi siivilän läpi johonkin kulhoon niin, että sipulipalat ja laakerinlehdet jäävät siivilään ja liemi jää kulhoon. Kattila on nyt tyhjä.

Kuori perunat ja paloittele ne melko isoiksi paloiksi. Paloittele toinen sipuli. Lisää kattilan pohjalle viipale voita ja sulata se. Lisää kattilaan perunat ja nyt tämä toinen paloitetultu sipuli. Se ensimmäinen paloiteltu sipuli on siivilässä eikä sitä enää käytetä. Kuullottele ja sekoittele muutama minuutti.

Lisää kattilaan edellä mainitussa kulhossa olevaa keitinlientä noin litra. Lisää maustepippurit. Kiehuta hiljalleen 7 minuuttia. Lisää kattilaan jäiset keittojuurekset. Nosta hetkeksi lämpöä, jonka jälkeen kiehuta hiljalleen 7 minuuttia.

Poista mateen paloista ruodot ja palastele ne sormin pienemmäksi. Lisää mateen palat kattilaan. Lisää kattilaan edellä mainitussa isossa astiassa olevaa lientä vielä niin paljon, että kaikki peittyy lähes kokonaan. Kiehuta hiljalleen vielä hetki ja tarkista, että kaikki on kypsää ja suolaa on sopivasti.

Lisää kattilaan kuohukerma ja tilli. Lämmitä vielä hetki. Tämä ei ole niin tarkkaa.

Nauti ruisleivän kanssa.

***

 


Kommentit