Feta-hernepyree leipäset/pintxot 16.5.2021

Reseptiä katsottu 375 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
vaaleaa leipää viipaloituna
oliiviöljyä, sormisuolaa, mustapippuria myllystä
sitruunan kuoriraaste ja puristettavia paloja
tuoretta minttua
fetaa/fetatyyppistä juustoa
hernepyreetä

Ohjeet

Tämäkin resepti saa pienen alustuksen miten syntyi, tässä käytin hävikkiä hyödykseni, oli jo kuivahtanutta ciabattaa palanen josta sain jokusen viipaleen. Hernepyreetä oli jäänyt yhdeltä aterialta desi, puoltoista. Joten aloin miettiä miten ne yhdistää ja siitä syntyi sitten tämä.

Hernepyreeseen on linkki alempana mutta yksinkertaisuudessaan voit tehdä sen kiehauttamalla herneitä kanaliemessä/suolatussa vedessä, tee sose ja halutessasi kermaisuutta voit lisätä kermaa/ranskankermaa/tuore,-tai sulatejuustoa jne.  Itse en laittanut tähän mitään muuta kuin kanaliemen ja lisäsin suolaa ja pippuria. Olivat pakkasesta viimeiset omat herneet viime kesältä. Älä tee liian juoksevaa pyreetä tai se ei pysy leipästen päällä!

Öljyä leipäviipaleet ja paahda ne grillissä, käännä ja anna paahtua toiseltakin puolen, lisää päälle fetaviipaleet ja anna niidenkin hieman lämmetä, saa toki ottaa väriäkin pintaan jos tykkää. Lisää päälle joko kylmä tai lämmitetty hernepyree, mausta sormisuolalla, rouhitulla mustalla pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja tuoreilla mintun lehdillä. Ennen syöntiä purista sitruunanmehua päälle.

Oma pyree oli huoneenlämpöistä. Minttua olisi saanut olla enemmänkin, sitruunanmehu kruunasi koko homman. Grillinä oli vanhan ajan kunnon pöytägrilli!


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Taskuvenus
Tuo pyree on odottanut mulla jatkojalostusta ja tällaiseksi nyt päätyi. Resepti talteen koska nämä oli makupaletiltaan sellaisia että vierastarjottavaksi kelpaa ja hyvinkin! Tuulahdus välimerellisyyttä jota tuore minttu ja sitruuna korostivat....