Stir fry oisterikastikkeella

Reseptiä katsottu 347 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
200 g lihaa suikaleina (esim. possu tai nauta)
1 Parsakaali
1 Paprika tai suippopaprika
1/2 Punasipuli
Kiinankaali (tai kaali)
15 g Inkivääriä
1 Valkosipulinkynsi
200ml Riisiä
75ml Oisterikastiketta
2rkl Soijakastiketta
Rypsiöljyä
Sesamöljyä
Mustapippuria
Natriumglutamaattia (MSG)

Ohjeet

Tässä on suosikki stir fry reseptini. Nopeaa ja helppoa arkiruokaa!

1. Pese riisi huolella ja keitä riisi muun ruoanvalmistuksen aikana.

2. Pilko inkivääri ja valkosipuli hienoksi. Pilko myös parsakaali, paprika, punasipuli, sekä kiinankaali sopiviksi paloiksi. Fiiliksen mukaan voit käyttää myös esimerkiksi sieniä tai muita vihanneksia mitä sinulta sattuu löytymään.

3. Laita pannulle tai wokkipannulle sopivasti rypsiöljyä (tai muuta paistamiseen sopivaa öljyä) lämpenemään. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja anna niiden paahtua runsas minuutti. Lisää sitten lihasuikaleet ja paista ne öljyssä inkiväärin ja valkosipulin kanssa kunnes liha on kypsynyt.

4. Siirrä liha syrjään pois pannulta, lisää hieman lisää öljyä, ja siirrä parsakaali, punasipuli ja paprika pannulle. Muutaman minuutin päästä lisää vielä kiinankaali mukaan. Seuraavaksi siirrä myös liha takaisin pannulle.

5. Lisää pannulle ainesten sekaan ripaus sesamöljyä (antamaan makua), noin 2rkl soijakastiketta, ja noin 75ml oisterikastiketta. Määrissä ei tarvitse olla kovin tarkka, itse heitän vain silmämitalla. Anna ainesten kypsyä kastikkeessa noin 10 minuuttia tai kunnes varsinkin parsakaali on pehmeentynyt.

6. Lisää pannulle vielä hieman mustapippuria ja pieni ripaus natriumglutamaattia (eli MSGtä). (MSGn sijaan voit käyttää myös suolaa, mutta MSG sopii huomattavasti paremmin).

7. Tarjoile stir fry lämpimän riisin päällä.


Kommentit