Tonkatsu

Reseptiä katsottu 588 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g Porsaan fileitä tai kyljyksiä
Panko korppujauhoja
Jauhoja
1-2 Kananmuna
Öljyä
Riisiä
Kastike
2 rkl Worcestershire kastiketta
1 rkl Ketsuppia
2 tl Sokeria
3 tl Oisterikastiketta

Ohjeet

Tonkatsu

1. Leivitä porsaan fileet tai kyljykset:

Kääntele ensin kyljykset tai fileet jauhoissa. Voit käyttää lihana myös esim kanaa tai nautaa (silloin kyseessä on esim chicken katsu). Jos käytät porsaan kyljyksiä, muista poistaa ensin luut ja rusto. Seuraavaksi kasta jauhoiset kyljykset vatkattuun kananmunaan. Lopuksi kääntele kyljykset pankossa kunnes kyljykset ovat kunnolla leivitetty pankon peittäminä. Älä mielellään käytä tavallista korppujauhoa pankon sijaan, sillä tavallinen korppujauho on hienompaa eikä sovellu tonkatsuun yhtä hyvin.

2. Kaada pannulle parin sentin kerros öljyä. Käytä öljyä jolla on korkea savuamispiste (esim. rypsiöljy). Paista leivitetyt kyljykset ensin toiselta puolelta öljyssä, käännä ne, ja paista sitten toiselta puolelta. Tonkatsu on valmista kun leivitys on rapeaa ja panko muuttuu tumman ruskeaksi, kuten oheisessa kuvassa. Paksuilla kyljyksillä menee kauemmin. 

Vaihtoehtoisesti voit kunnolla uppopaistaa tonkatsun. Tämä on perinteisempi tapa, itse "uppopaistan" mieluummin pannulla yksi puoli kerrallaan sillä näin kuluu vähemmän öljyä.

3. Tarjoile tonkatsu esimerkiksi tonkatsukastikkeen ja riisin kanssa. Japanissa tonkatsu syödään yleensä hienoksi silpotun kaalin kanssa. Japanilainen sinappi sopii myös erinomaisesti tonkatsun kanssa.

Kastike

Tonkatsukastikkeen teko on helppoa. Sekoita Worcestershire kastike, ketsuppi, sokeri, ja oisterikastike kulhossa. Kastike on nyt valmis.

Tonkatsukastiketta myydään myös valmiina, mutta sen löytäminen voi olla hankalaa ellei lähelläsi ole hyvää Aasialaista ruokakauppaa.


Kommentit