Potato skins 2.11.2020

1 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1-2 kpl jauhoista perunaa per syöjä (itsellä yhteensä 8kpl)
öljyä
n.2 dl ranskankermaa
n.1 pkt pekonia / maun mukaan
1-2 dl cheddarjuustoraastetta
n.1 dl ruohosipulia/kevätsipulia
suolaa ja pippuria maun mukaan
n.2 dl cheddarraastetta kuorrutukseen

Jaa resepti

Ohje

Pese perunat huolellisesti ja kuivaa, pistele kuorta muutamasta kohdasta haarukalla/puutikulla jotta kuori ei halkea uunissa.

Öljyä perunat ja paista +200 asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä, käännä noin puolessa välissä perunat (rapeampi kuori tavoitteena/paahtunut pinta). Voit paistaa myös pekonit tässä vaiheessa uunissa tai sitten pannulla.

Anna hieman jäähtyä jonka jälkeen leikkaa perunat halki ja koverra lusikalla sisus pois, laita kulhoon. Voitele puolikkaat öljyllä, ripottele hieman suolaa perunoille ja paista +220 10 minuuttia tai kunnes perunoissa on haluttu pinta, voit myös vielä kääntää toisinpäin ja paahtaa alapuolellekin lisää pintaa. Itse pidin pelkän yläpuolen ja oli 15-20 minuuttia, lisäsin vielä grillivastukset ja nostin uunin 250 viimeiselle viidelle minuutille.'

Kun puolikkaat ovat uunissa tee täyte. Muussaa perunoiden sisusta, saa jäädä sattumia, sileää ei tarvitse tulla, makukysymys. Lisää ranskankerma, juustoraaste, paistettu pekoni paloiteltuna, ruohosipulisilppu ja mausteet, maista ja huomioi että maku tasoittuu vielä ja peruna imee suolaa kuin sieni konsanaan...

Täytä perunankuoret massalla ja gratinoi juustoraasteella, koristele ruohosipulilla. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kanssa, itse tein tähän seesamikaalisalaatin.

Halutessasi voit tehdä muuta täytettä, itse halusin näitä "klassisia perunankuoria" tällä kertaa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 1 2 Seesamikaalisalaatti 2.11.2020
  • 1 3 Perunankuoret täytteellä *Potato Skins*

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 7 Kuorrutetut broilerit peltiperunoilla 24.5.2023
  • 3 1 "hämähäkki-dippi" (halloween) 2.11.2020
  • 1 2 Kesäkurpitsapiiras kuin pizza 2.11.2020
  • 1 1 Täytetty mangoldipallo -keittiön tervehdys
  • 1 2 Seesamikaalisalaatti 2.11.2020
  • 0 3 Täytettyt paprikat

Kommentit

Taskuvenus
Halloweeneihin iltaruokana näitä, ihastuttivat kyllä vieraita, eivät olleet ennen näitä syöneet joten oli kiva saada kunnia tarjota näitä ensimmäisen kerran! Kuva ei anna oikeutta, kuten tiedätte, juhlissa harvoin muistaa/ehtii kunnolla ruokaa kuvata jos ne itse tekee ja valmistaa..

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään