Palak Paneer

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

225 g Paneer juustoa
2 rkl öljyä tai muuta paistorasvaa
1 sipuli (keskikokoinen tai iso)
3 valkosipulinkynttä
1/2 mietoa chiliä
1,5 tl garam masalaa
2 tl Jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl currya
4 cm pala inkivääriä raastettuna
300 g Pakaste pinaattia
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuia.

Jaa resepti

Ohje

Kuivaa juusto ja leikkaa se viipaleiksi. Paista juustoa pannulla öljyssä niin, että juusto saa kauniin värin pintaansa. Nosta juusto sivuun pannulta odottamaan.

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili (poista siemenet). Kuullota ne öljyssä muutama minuutti. Mausta garam masalalla, juustokuminalla ja curryllä. Raasta joukkoon noin 4cm pala inkivääriä, noin ruokalusikallinen. Sekoittele miedolla lämmöllä hetken aikaa, jotta mausteista irtoaa maut. 

Lisää jäinen pinaatti, kuumenna ja sekoittele kunnes pinaatti on sulanut. Kaada pannulle ruokakerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää lopuksi juusto. Anna soossin olla hetki pannulla juuston lisäämisen jälkeen, että se imee makuja itseensä.  

 

Halutessasi mausta korianterilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Paneer kofta pinaatticurryllä
  • 4 2 Palak paneer
  • 2 0 Shahi paneer (kesäinen Suomi-twist)
  • 2 1 Palak paneer
  • 3 2 Palak paneer tyyppinen kasvisruoka 5.6.2021
  • 2 2 Mutter Paneer cashwella

Kommentit

10156562253903713
Itselleni ensimmäistä kertaa tehdessäni, ajattelin että kaipaa ehkä enemmän ruokakermaa. Mutta kun söin riisin kanssa, soossi oli sopivan kiinteää ja sekottui hyvin riisiin, joka antoi makua joka suupalalle. Chiliä voit käyttää vähemmänkin kuin puolikkaan. Itse valitsin melko pienen chilin ja puolikas oli sopiva määrä. Tuli vähän potkua soossiin, mutta ei tullut vielä hiki syödessä. Käytin Apetina Paneer juustoa 1 pkt (225 g), en tiedä onko muuta Paneeria saatavilla. Voi korvata myös vaikka leipäjuustolla. Itse ajattelin seuraavan kerran testata grilli/halloumijuustoa että miten se toimii

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään