Tonnikalapasta 7.4.2020

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1-1,5 tlk tonnikalaa öljyssä/vedessä
0,5 kpl punasipuli
1 pätkä purjoa
1 kourallinen oliiveja
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti) +huuhteluvesi
tarvittaessa öljyä
suolaa, mustapippuria, chilihiutaleita, sokeria
n.puoli pussia pastaa, omani oli Rummon penne

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja kuutioi isoiksi paloiksi punasipuli, pese purjo ja viipaloi sekin isoiksi paloiksi. Voit käyttää myös pelkästään punasipulia (1kpl) tai purjoa/keltasipulia/shalottisipulia/jne. Poista kivet oliiveista ja halutessasi hienonna pienemmäksi, itse hienonnan omani aika pieneksi koska mies ei oikein välitä oliiveista mutta näin saan ujutettua ne helpommin hänellekin- testaa vaikka mukuloihin tai anoppiin! 

Laita pastavesi kiehumaan, kun kiehuu mausta karkealla merisuolalla ja keitä pastat ohjeen mukaan/ al dente (yleensä alle tuon keittoajan joka pussissa on). Käyttäessäsi korkealaatuisempaa pastaa kuten Rummo, De Cecco yms et saa pastafanilta nipotusta pastan purutuntumasta jos keitätkin vahingossa hieman yli, ne säilyttävät paremmin napakkuutensa kuin vaikka kaupan omat merkit. 

Lämmitä pannu/kasari ja valuta tonnikalasta öljyä / käyttämääsi öljyä, kuullottele sipulinpaloja öljyssä, lisää tonnikala, mausta makusi mukaisella määrällä chilihiutaleita/jauhetta/tuoretta chiliä, suolalla ja mustalla pippurilla. Lisää oliivit ja kirsikkatomaattisäilyke. Pyöräytä noin desi huuhteluvettä kirsikkatomaattitölkkissä ja lisää se pannuun. Lisää noin teelusikallinen tai makusi mukaan sokeria pyöristämään makua. Anna hautua välillä sekoitellen kannen alla kunnes pasta on valmista ja kirsikkatomaatit niin pehmeitä että hajoavat kauhan alle kun sekoitat. 

Valuta pasta "huonosti" -niin että mukaan jää keitinvettä, voit myös ottaa sitä talteen notkistaaksesi kastiketta tarvittaessa. 

Lisää pasta ja pieni määrä keitinvettä niiden mukana kastikkeen joukkoon, sekoittele hyvin ja jätä hetkeksi kannen alle makustumaan. Tarkista maku ja rakenne, lisää keitinlientä (jossa pitäisi olla runsas suola joten maista tämän jälkeen!) ja suolaa/pippuria. Chiliä en enää tuossa loppuvaiheessa lisäisi ellei ole joku oikein hyvä, tuore chili jota haluaisin viipaloida/kuutioida päälle. 

Laita annos tarjolle ja halutessasi lisää päälle rucolaa/yrttejä/ituja tms mitä nyt haluatkin.

Vinkit- voit lisätä kastikkeeseen myös kapriksia tai korvata oliivit niillä. Myös fetajuusto tai sen tapainen sopisi hyvin tähän kastikkeeseen. Tuoreet yrtit, tottakai ne sopivat, joten oman maun mukaisesti lisäilemään mikä hyvältä tuntuu. Valkosipuli nyt tietekin sopii tähänkin. Tonnikalan määrän voit säätää omaan makuun, meillä ehdin avata yhden isomman (150g) öljyssä ja pienen (oisko 70g?) vedessä. Sitä oli liikaa, olisi riittänyt hyvin yksi tölkki (tuo 150g)- tämä siis vinkiksi, laita vaikka ensin yksi tölkki ja jos tuntuu että kaipaat lisää niin sitten vasta lisäät toisen. Itse käytin tässä pastassa kuivattuja chilihiutaleita joista tuli omaan suuhun juuri sopiva särmä, chilin siedettävyys on aina yksilöllistä joten jos teet muille kuin niille keiden maut tunnet, mieluummin vähemmän kuin enemmän. Ruokajuomasuositus: punaviini (joka nostaa taas chiliä, huomioi tämä!)

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 9 10 RakkausPasta <3
  • 5 9 Meirän Makkarapasta
  • 4 6 Kermaista Pastaa Sisäfileen kera
  • 4 4 TonnikalaPastaa Tomaattien ja Chorizon kera
  • 3 2 PikaPasta

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Voisiko tästä sanoa että on jonkin sortin versio pasta puttanescasta, en tiedä mutta itse inspiroiduin punasipulista, tonnikalasta ja kapriksista jotka vaihtuivat lennossa oliiveihin joita oli juuri sopiva määrä tölkin pohjalla jääkaappia täyttämässä! Edullinen ja täyttävä ruoka joka muistutti itselleni että yksinkertaisuus on aina kaunista ja ei ole pastaa parempaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään