Ramen Aamiainen Yakisoba Style

Reseptiä katsottu 1 404 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Ramen:
1 x 90 g paketti ramen- pikanuudeleita
½ l vettä
paketin öljy ja maustepussi ilman chiliä
Lisuke:
½ kpl Schinkenkrakauer (Kinkkukrakauer/Krakauer)
2 kpl kananmunia
Hiukan kirkastettua voita paistamiseen
Päälle:
1 paketti chiliä Ramen- paketista
varsisellerin lehtiä / persiljaa / kevät- tai ruohosipulia

Ohjeet

Lue resepti hyvin läpi, koska ramen- nuudelit ja krakovanmakkara (paistettu) ovat jämiä, eikä tätä varten keitettyjä ja tehtyjä, jolloin en laske niitä ns. valmistus- ja työaikaan.

Eilen illalla alkoi tekemään mieli jotakin, mutta nopeaa... Kaapissa oli kaksi kanaista pikaramenia (á 90g ja vielä tarjouksesta)... Yksi vai kaksi? Ahneus voitti, joten kumpikin... Yksi jo paistettu krakovanmakkara oli tarjolla edellisistä paitostoksista, mutta ohuina suikaleina toimi... MUTTA, en jaksanut millään vetää koko satsia... Yli jäi!!! Liemen ryystin pois, mutta noin puolet nuudeleista jäi yli makkaroineen pohjalle... Eli tässä se pohja tälle reseptille.

Ramen on vetänyt lopun nesteen yön aikana itseensä, mutta sekoita puikoilla tai pihdeillä hyvin ylösnostellen ylös ilmavasti sekaisin. Sieltä löytyvät ne krakovan siivutkin...

Pannu kuumenemaan ja hiukan kirkastettua voita kuumenemaan. Riko kananmunat kuppiin ja vatkaa haarukalla rikki. Voit kaata samantien pannulle. Älä koske tai sekoita vielä - tarkoitus ei ole tehdä pientä munakokkelia... Kun kananmuna alkaa hyytymään, ota lasta tai taikinakaavin ja aja sillä kananmunan läpi ristiin rastiin, kääntele näin syntyneitä paloja hiukan ja poista pannulta lautaselle - jälkilämpö kypsentää kyllä lopun. 

Lisää pannulle uudestaan kirkastettua voita. Anna kunnolla kuumentua ja lisää nuudelit makkaroineen pannulle. Leivitä nopeasti tasaisesti pohjalle ja sitten anna paistua ainakin minuutti koskematta nuudeleihin. Kosteus haihtuu ja pinta hyvin kevyesti ruskistuu. Nyt voit käännellä. Kun makkara on kuumentunut, niin lisää paahdettua sesam- öljyä, sekoita, lisää kananmuna ja sekoita.

Aseta tarjolle. Koristele maustaen varsisellerin lehdillä / persiljalla / kevät- tai ruohosipulilla hakattuna silpuksi ja yhdellä paketilla chiliä Ramen- pussista.

Suolaa ei mielestäni tarvitse lisätä, mutta tietysti oman maun ja terveyden mukaan. Mustapippuri ei mielestäni sovi tähän ollenkaan, mutta jokainen tyylillään. 

Hyvää Ruokahalua!

Helsinki 24.04.2020

FM


Kommentit

FutoMaki
Nälkä lähti sukkelaan...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.