Kakkapökälekuppikakut 9.7.2019

Reseptiä katsottu 2 752 kertaa
6 annosta | Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
kuppikakkupohjat:
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
vajaa 1 dl sokeria (n.0,8dl )
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
1 ripaus suolaa
50 g voita sulatettuna
1 kpl muna
1 dl maitoa
vajaa 1 dl suklaahippuja/murua/rouhetta
kuorrute:
0,5 dl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
n.90 g voita
2-4 rkl kermaa (maitokin käy)
lisäksi:
6 kpl muffinssivuokia
6 kpl silmäpareja sokerimassasta*

Ohjeet

Resepti on löydetty netistä ja sovellettu omaan käyttöön puolittamalla määrät suuntaa antaen. Huumorintajustani johtuen tämä resepti oli jaettava tänne sekä muille mutta ennen kaikkea itseäni varten! 

Sekoita kuppikakkujen pohjan kuivat aineet keskenään ja nestemäiset (voi,maito,munat) erikseen. Lisää nesteseos sekoittamalla ja lisää viimeisenä suklaarouhe. 

Levitä muffinssivuokiin 3/4 täyttäen. Paista uunin keskitasolla +200 noin 15-20 min, itse tein tikkutestin ja suklaa saa jäädä tikkuun mutta ei massaa. Itselläni ei ollut paperisia muffinssivuokia, käytin Ikeasta ostettuja vähän isompia silikonivuokia. 

Anna jäähtyä ja tee kuorrute.

Vispaa huoneenlämpöinen voi ja lisää siihen tomusokeri-kaakaojauheseosta muutamassa erässä, lisää kermaa/maitoa notkistamaan massaa. Omaani lisäsin reippaammin kermaa koska muutoin kuorrute oli jo aika ponnisteltavissa olevaa,hah hah. Lisäksi mietin että tähän voisi käydä hyvin maapähkinäkreemi tai sitten tehdä tämä kuorrute vähemmällä kaakaojauheella mutta lisätä hieman vaikka suklaakastiketta tms jolloin ei olisi tasainen väri. 

Laita kuorrute tyllapussiin tai vahvempaan muovipussiin ja leikkaa noin sentin kokoinen aukko josta pursotat taiteellisen näkemyksesi mukaisesti kekoja. Lisää koristesilmät heti kuorrutukseen kiinni. *koristesilmiä myydään isommissa marketeissa, niitä voi myös tehdä itse sokerimassasta tms. 

Huom! Jos olet aikeissa kuljettaa näitä niin ota kuorrute mukaan ja tee loppuun vasta siellä missä nämä menevät tarjolle. Sen verran painava on tuo kuorrute että keekahtavat todella nopeasti autossa kumolleen mutta oli myös helppo korjatakin.


Kommentit

Taskuvenus
Omaan makuun himpan liian makeita, ensi kerralla toisenlainen pohja ja kuorrutukseen testaan maapähkinävoikreemin....