Possut Paljussa -kakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 kpl 4 munan kakkupohja (linkitetty)
n.2,5 dl kostutuslientä (sokerivesi+konjakki)
0,5 annosta mokkakreemiä
2,5 dl vispikermaa + sokeria maun mukaan
n.3 dl suolattuja, paahdettuja cashew-pähkinöitä
200-300 g tummaa suklaata (oman maun mukaan!)
3 kpl royal-levyjä (a' 120g)
1 kpl (pinkki) sokerimassa

Jaa resepti

Ohje

Iltalehdessä ollut kuva tämän tyyppisestä kakusta sai tulta allensa kun huomasin isot Royal-levyt.... Tässä siis oma versioni ko kakusta.

Kakkupohja: vatkaa 4kpl munia ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. Sekoita 1,5dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta, lisää siivilöitynä vaahtoon. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista +175 puolisen tuntia tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Kun kakkupohja jäähtyy valmista täytteet ja kostutusliemi. Tee sokerimassasta tai marsipaanista possuja tai mitä ikinä tahdotkin "paljuun" upottaa. Jätä kaikki käden ulottuville. Laita tumma suklaa valmiiksi kippoon jossa sulatat (mikro tai vesihaude). Suklaan määrä on vapaalta kädeltä arvioitu.

Mokkakreemi: tee vahvaa kahvia 50g. Lisää se ja 100g sokeria sekä 200g voita kattilaan. Kiehauta aineet niin että sokeri sulaa. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen/sekoituskulhoon ja vatkaa niin kauan että lopputuloksena on koostumukseltaan levitettävä, silkkoinen kreemi (muistuttaa koostumukseltaan sulatejuustoa, parempaa vertausta en keksi, väri on kylläkin vaalean ruskea...). Jätä kreemi huoneen  lämpöön odottamaan levitystä.

Rouhi pähkinät karkeaksi silpuksi. Cashew-pähkinöiden sijaan voit käyttää mitä vain paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä.

Kermavaahtoon lisäsin teelusikallisen vaniljasokeria sekä puolisen desiä vaniljakreemijauhetta, päädyin vuoraamaan reunat tuolla kermavaahdolla ja kreemijauhe auttaa pitämään "seinät" siis suklaat paremmin paikallaan kuin pelkkä kermavaahto. Voit käyttää rappaukseen myös mokkakreemiä tai sulatettua suklaata.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja, levitä mokkakreemi, päälle rouhitut pähkinät ja kermavaahto. Lisää toinen kerros ja tee samoin. Laita päällikerros ja kostuta se. Itse laappasin loput mokkakreemit vielä päälle. Vuoraa kakun reunat valitsemallasi aineella (suklaa, kermavaahtokreemi, mokkakreemi, tms) ja paloittele royalit kahden, kolmen paloissa kuten paljussa. Voit aloittaa alhaalta tai sitten ylhäältä niin että jätät alas kahden sivusuuntaan menevän palan kokoisen tilan -katso kuva niin ymmärrät mitä tarkoitan. Itse en tiennyt kuinka paljon näitä menee ja ostin liian vähän eli vain kaksi suklaalevyä jolloin oma paljuni jäi vajaaksi ;)

Nyt sulata suklaa ja anna sen hieman jäähtyä mutta varo ettei jäähdy liikaa. Levitä suklaa kakun päälle mahdollisimman nopeasti ja ohuelti. Lisää possut/figuurit nopeasti kiinni. Suklaan sijaan tässä voisi käyttää myös kinuskiakin.

Tarjolle laittaessa huomioi suklaan määrä ja se että se kovettuu niin että on suhteellisen hankala leikata! Tämä kakku tehtiin täysin kokeilunhalussa ja sen kummemmin mitään tällaisia "järjellisiä" asioita ajattelematta, tärkein oli nyt tuo makukombi ja miten näön saa kohdilleen :) Eli suokaa anteeksi nämä pienet puutteet, tahdoin vain reseptin heti myös talteen ennen kuin sen unohdan.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 10 4 TäyteKakkuPohja (4 munan)
  • 6 8 Vihreä Possu -Angry Birds Kakku
  • 4 9 Keväinen MansikkaKakku
  • 4 2 Jim Beam- kakku
  • 9 2 Mokkakreemi

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 6 Angry Birds -kakku
  • 1 0 My little pony -kakku
  • 6 4 Suklaaunelma -kakku
  • 8 6 Salama McQueen -kakku
  • 7 3 Hello kitty -kakku
  • 4 3 Juusto-Kinkku täytteiset Possut

Kommentit

Taskuvenus
Kun inspiraatio iskee on hyökättävä :D Possuja oli hauska näkerrellä ja tarkoituksella koitin saada samankaltaista kuin Iltalehdessä oli. Makumaailma oli järjettömän hyvää meidän suuhumme, aikuiseen makuun.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään