pikkelöidyt koivunsilmut 30.4.2019

Reseptiä katsottu 1 563 kertaa
1 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
n.2,5-3 dl koivunsilmuja/nuoria lehtiä
1-2-3 pikkelöintilientä noin 3dl/purkin täyttö
mausteena pari sitruunankuorta ja anista

Ohjeet

Kerää silmut ja huuhtele useampaan kertaan jotta mahdolliset roskat ja ötökät lähtevät. Ellet halua proteiinilisää.... Kuivaa lehdet. Itse huuhdoin salaattilingossa ja varovasti linkosin kuivaksi, huuhteluveden vaihdoin kolme kertaa. Laita silmut puhtaaseen purkkiin.

Valmista 1-2-3 pikkelöintiliemi (1 väkiviinaetikka, 2osaa sokeria, 3 vettä, kiehautus) ja mausta ripauksella suolaa, pestyllä sitruunankuorella ja aniksella makusi mukaan. Anna jäähtyä ja kaada liemi silmujen päälle.

Käytä silmuja salaatteihin ja ruokiin, myös jälkiruokiin sopivat varmasti.

Tässä lainaus koivun hyödyistä: 

Koivunsilmut

Koivunsilmuissa ja nuorissa lehdissä on salisylaatteja, fenoleja, karvasaineita ja erittäin paljon C-vitamiinia. Lehtiä voi kerätä salaattiin tai napostella suoraan puusta tai valmistaa teeksi. Niitäkin voi silputa voileiville, raasteisiin ja ruokiin. Lehdet ja lehtitee lisäävät voimakkaasti nesteenpoistoa ja auttavat virtsatievaivojen ohella reumaattisiin vaivoihin ja kihtiin. Ne irrottavat limaa ja ovat antiseptisiä. Hieman varovainen niiden kanssa kannattaa kuitenkin olla, sillä lehtien salisylaatti aiheuttaa joillekuille allergisia reaktioita.

Koivunmahlaa käytetään karkottamaan kevätväsymystä. Toukokuu on mahlan keruuseen myöhäistä


Kommentit

Taskuvenus
Ensimmäistä kertaa nyt pikkelöin ja käytän koivunsilmuja, vielä aion kerätä lehtiä ja kuivata ne teeksi. Kuusenkerkkiä saa vielä odotella.... tässä vielä sivuston linkki jossa oli kevään voimayrteistä juttua www.terve.fi/artikkelit/hyodynna-kevaan-voimayrtit HUOM! Resepti EI ole sokeriton vaikka saattaa niin lukea, Kotikokkisivustolla ongelmia tägien kanssa, reseptien laatijat eivät voi asialle mitään, pahoittelen.