NokkosKeitto

Reseptiä katsottu 4 784 kertaa
2 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 dl keitettyä, pieneksi hakattua nokkosta
4 dl nokkosten keitinlientä
n.2 dl maitoa
n.1 dl kermaa
1 kpl kasvisliemikuutio
1-2 rkl jauhoja/kastikesuurustajaa
valkopippuria, muskottipähkinää
(voita, siideriä/valkoviiniä, sesamsuolaa)

Ohjeet

Kerää nuoria nokkosia, huuhdo ja laita kylmään suolattuun veteen n10 minuutiksi ötököiden poistamiseksi. Huuhdo ja laita kiehuvaan veteen. Anna kiehua pari minuuttia, siivilöi ja silppua pieneksi. Kun olet kiehauttanut kaikki nokkoset siivilöi liemi talteen.

Lisää kaikki nesteet kattilaan kermaa lukuunottamatta ja kiehauta, suurusta vaalealla kastikesuurustajalla tai vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla. Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä, halutessasi pyöristää makua lisää nökkönen voita, itse laitoin vielä sesamsuolaa ja hieman siideriä happoa tuomaan.

Lisää nokkoset ja kerma, tarkista maku ja tarjoile vaikka keitetyn kananmunan kanssa.

Ohjeesta tulee vajaa litra, kolmelle hengelle sopiva alkupalasoppa tai sitten kahdelle lounassoppa :) Suurustuksestasi riippuu kuinka täyteläistä soppa on, nestettä lisäämällä saa juoksevampaa, itse tykkäsin hieman paksummasta keitosta.

Nokkoset käytin varsineen. Valmistusaikaan ei ole laskettu nokkosten huuhteluita ja kiehauttamisia.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Taskuvenus
Jotenkin keiton herkullisuus korostuu kun on itse kerännyt pääraaka-aineen pellon reunalta :) Loput nokkoset laitoin pakkaseen odottamaan jos vaikka leipätaikinan/muusin tms joukkoon heittää eli kannattaa kerätä ihan reilu satsi sen kerran kun tuohon hommaan ryhtyy!