Mett / Hackepeter

Reseptiä katsottu 3 180 kertaa
3 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 G Porsaan tuoretta jauhelihaa
Suolaa
Jauhettua valkopippuria
Sipulia hienoina kuutioina ja renkaina
3 Aamiaissämpylää / vaaleaa patonkia

Ohjeet

Niin helppo, kuin tämä on tehdä, niin on helppo myös pilata.

Ehdottomasti tuoreinta jauhelihaa, koska syödään raakana. Ei sovellu säilytykseen. Syötävä saman päivän aikana tai lopuksi paistaa lopun, ettei mene hukkaan.

En ole laittanut suolan, sipulin ja valkopippurin määriä, koska kaikki on kiinni omasta mausta ja jauhelihan karkeudesta. 

Käytä ehdottomasti puhtaita työvälineitä, kuten veitsi, leikkuulauta ja kulho. Sekoitukseen kädellä suosittelen kertakäyttöhanskaa tai pese kädet hyvin ja käytä käsidesiä lopuksi ennen sekoitusta. Konesekoitusta en suosittele. Sekoita hyvin ja nopeasti, mutta niin ettei rasva jauhelihassa lähde sulamaan. Ei saa näyttää "Siskonmakkaramassalta", mutta kaiken tulee olla hyvin tasaisesti sekaisin.

Kuori sipuli ja leikkaa renkaita puoleen väliin asti. Sitten halkaiset loppu ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Ota suolaa ja valkopippuria mausteeksi. Tämä on, mitä kutsutaan, Voimakassuolaiseksi, koska suola ”säilöö”. Valkopippurin kanssa kannattaa olla varovainen, koska liika maistuu heiti pistävästi läpi. Aina voi lisätä, mutta pois ei pysty ottamaan... Maista välissä maku ja mausta sen mukaan. Suolaa aina oman maun ja terveyden mukaan.

Valmis massa levitetään halkaistetulle sämpylälle tai patongille. Sitten sipulirenkaita päälle ja syömään. Pääruokana tarjoile raikas salaatti syrjään. 

Jos teet etukäteen, niin laita puhtaaseen pakasterasiaan, peitä pinta tuorekelmulla, niin että se on ihan massassa kiinni aivan reunoja myöden ja sulje varsinainen kansi. Laita jääkaapin kylmimpään kohtaan odottamaan käyttöä saman päivän aikana.

Tähän tykästyin Luxembourgissa -80 luvun loppupuolella siellä asuessa ja sain sen aina rautatieaseman ravintolan kioskista, koska sen kautta kuljin ydinkeskustaan... Viime vuonna siellä vieraillessa tuota herkkua ei ollut enää myytävissä... Varmaan elintarvikesäädökset pudottaneet pois tiskiltä???

Hyvää Ruokahalua!

Helsinki 31.05.2018

FutoMaki


Kommentit

FutoMaki
Maukasta, maukasta, maukasta...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.