Poronkäristys lappilaisen Riitta-kokin tapaan

Reseptiä katsottu 298 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 g poronkäristyslihaa
1 paketillinen pekonia
voita
rypsiöljyä
1 tölkillinen Velcopopovický-olutta

Ohjeet

Sulata poronkäristyslihaa jonkin verran, jos se on jäässä. Lorauta pannulle tilkka rypsiöljyä ja kuumenna. Paista pilkotut pekonisiivut sopiviksi, ei liian rapeiksi. Ota pekonit syrjään pannulta. Lisää pannulle voita reilusti ja ruskista. Älä polta. Lisää poronkäristysliha ja paistele välillä sekoittaen niin kauan, että kaikki neste on haihtunut. Lisää ensin vain 1/3-tölkillinen olutta ja anna hautua keskilämmöllä, kunnes olut on imeytynyt. Lisää paistetut pekonisuikaleet. Lisää loput oluesta. Vähennä lämpöä ja hauduta niin kauan, että kaikki olut on imeytynyt. Lisää voita tarvittaessa.

Tästä käristyksesta tulee erittäin murea. Olut ei maistu. Sain reseptin lappilaiselta Riitta-kokilta. Hänellä on mukana vielä sipulia, mutta minä en sitä poronkäristykseen halua.


Tilaa Kotikokin uutiskirje!

Kaipaatko ideoita ruoanlaittoon? Kotikokin uutiskirje tarjoaa sinulle reseptit viikon jokaiselle päivälle sekä mahdolliset Kotikokin ja yhteistyökumppanien tarjoukset. Arvomme tilaajien kesken kuukausittain 100 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Tilaamalla uutiskirjeen suostut käyttöehtoihimme. Lue tietosuoja tästä.

Lue Alman käyttöehdot tästä

Kiitos tilauksesta! Olet liittynyt listalle onnistuneesti. Jokin meni pieleen tilauksessa. Yritä uudestaan.
Ladataan...

Kommentit