Kevyempi pullataikina

Reseptiä katsottu 21 932 kertaa
20 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
5 dl maitoa
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
3 dl spelttijauhoja (halutessasi enemmänkin, vähennä vastaavasti muista jauhoista)
2 pss kuivahiivaa tai 30g tuorehiivaa
tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kaardemummaa
100 g leivontamargariinia, rasva 60%

Ohjeet

Tee/ alusta taikina normaalin pullataikinan tavoin ja anna kohota lähes kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa esim. tuorekelmulla peitettynä.

Hiero taikinasta ilmakuplat pois leivinpöydällä ja leivo haluamiksesi pulliksi. Jos teet pikkupullia, taikina saa olla hiukan pitkotaikinaa löysempää.

Kohota leipomisen jälkeen lämpimässä paikassa (esim. kelmulla peitettynä lämpimällä vedellä täytetyn astianpesualtaan päällä). Anna pullien kohota kaksinkertaiseksi.

Voitele pullat ennen uuniin laittamista munalla. Jos haluat erikoisen kauniin värin, voitele kahteen kertaan, tai käytä voiteluun ainoastaan keltuaisia. Ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja ja raesokeria. Tai tee pulliin vadelma-bostonin herkkutäyte (myös kuvan pullissa).

Paista pikkupullia 225 asteisen uunin keskitasolla 8 -15 minuuttia. Pitkoja 200 asteessa alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.

Oli riittoisa taikina. Taikinasta tuli 35 pikkupullaa paperivuokiin ja bostonkakku. Katso bostonkakun ohje ja paisto-ohje linkin reseptistä. Voit tehdä sen myös normaalilla pullataikinalla esim. jauhopussin ohjeen mukaan.

Taikina on paitsi kevyttä niin myös kevyttä (=ilmava) ja riittoisa. Taikinasta tuli 35 pikkupullaa paperivuokiin ja lisäksi bostonkakku. Eli taikina riitti huomattavasti enempään kuin normaali pullataikina vaikka sama määrä nestettä ja jauhoja, ilmeisesti hiivaleipäjauhot kohottavat niin paljon paremmin.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Fitney
Rasvan määrä puolet vähemmän kuin normaali pullataikinassa, samoin käytetty rasva kevyempää. Vaikka taikina kevyempi niin maku aidon pullan. Kts. kommentit myös reseptistä.