Tapas Ceviche á la Mallorca

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

tuoretta kalaa:
siikaa, kuhaa, lohta, ahvenia
limettiä
karkeaa merisuolaa myllystä
tuoretta chiliä
korkealaatuista oliiviöljyä
Salaatti:
kypsiä tomaatteja
kypsää avokadoa
limettiä
lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

Kalan on oltava tuoretta ja kylmää. Katso, että nahka ja ruodot on poistettu. Purista määrästä riippuen yhden tai useamman limetin mehu. Kaada mehua lautaselle, niin että koko pinta - ala, jolle kalaa laitetaan on kostea. Leikkaa kalafileistä vajaan sentin paksuisia viipaleita. Aseta kalaviipaleet vierrekkäin lautaselle, kaada runsaasti limetinmehua päälle, peitä tuorekelmulla ja laita tunniksi jääkaappiin marinoitumaan.

**********

Poista tomaateista karat ja kuori kiehuva - jäävesisysteemillä. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Koko määräytyy käyttötarkoituksen mukaan. Pienempää Tapas - salsalle, karkeampaa salaatiksi tai karkeaa lisukkeeksi / salaatiksi. Kuori Avocadoa ja leikkaa samankokoisiksi kuutioiksi kuin tomaatti. Lisää hiukan limettiä ja limetin raastettua, vihreää kuorta. Sekoita, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan.

**********

Viimeistele kalat. Mausta kalat hienonnetulla chilillä, suolalla ja oliiviöljyllä. Peitä fileet ja anna marinoitua vielä 20 minuuttia.

**********

Hakkaa lehtipersilja karkeasti (ilman varsia). Ota salsa / salaatti sekä kala jääkaapista. Asettele tarpeesi mukaan vadille, lautaselle tai isoihin lusikoihin salsaa / salaattia, kalaa päälle ja lopuksi hiukan persiljaa. Päälle voi vielä riputtaa hiukan oliiviöljyä.

**********

Tämän kanssa voit tarjoilla erilaisia leipiä, myös paahdettuna. Perunoiden tai parsan kanssa mainio yhdistelmä, valkoviinin / sherryn kanssa Tapaksien tapaan..... Kannattaa syödä mahdollisimman tuoreena........

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Voidaan tehdä kaikesta kiinteälihaisesta kalasta - turskaa / seitiä en kuitenkaan miellä tähän tarkoitukseen...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään