Ceviche

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g kalaa (esimerkiksi siikaa, kuhaa tai lohta)
4 limeä
1 punasipuli
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
limeä viipaleina
tuoretta korianteria
retiisiä viipaloituna
mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Aloita cevichen valmistus paloittelemalla kala pieniksi kuutioiksi. Pilko myös punasipuli ja sekoita kalakuutioiden joukkoon. Purista sekaan myös limettien mehu ja lisää sokeri ja suola. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Marinoitumisen jälkeen lisää joukkoon öljy ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. 

Koristele ceviche ennen tarjoilua lime- ja retiisiviipaleilla, korianterilla ja rouhaise päälle mustapippuria. Cevichen voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi nachojen, tortillojen tai leivän kera.

 

Ceviche - hapokas perulainen kalaruoka

Caviche on alun perin perulainen kalaruoka, jossa raaka kala kypsytetään limen mehulla ja maustetaan erilaisilla mausteilla tai yrteillä. Klassikkoherkusta on lukuisia eri versioita ja tätäkin ohjetta voi varioida käyttämällä eri kalalaatuja tai lisäämällä joukkoon chiliä, valkosipulia tai vaikkapa minttua. Cevichen voi kalan sijaan valmistaa myös esimerkiksi ravuista tai mustekalasta. Ceviche sopii loistavasti alkuruuaksi sellaisenaan tai nachojen kera tarjoiltuna, mutta taipuu myös pääruuaksi kun tarjoilet sen esimerkiksi tortillojen tai tacojen täytteenä. Cevichen kyljessä voi tarjoilla perulaiseen tapaan myös esimerkiksi avokadoa tai kypsennettyä bataattia, jotka pehmeän makunsa ansiosta sopivat mainiosti hapokkaan cevichen makupareiksi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 10 Ceviche /Peru, Mira Flores,Lima 23.3.2015
  • 0 0 Ceviche katkaravuilla
  • 1 1 Ceviche
  • 8 1 Poke bowl
  • 2 0 Ceviche Ecuatoriano de Camarón (katkarapu ceviche)
  • 10 1 Mausteista kalaa vietnamilaisittain

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään