9 533
9 533

Porkkanakakku Appelsiinikuorrutteella

20 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Taikina:
6 kpl Kananmunaa
6 dl Sokeria
6 dl Jauhoja
4 tl Leivinjauhetta
4 tl Vanilliinisokeria
6 tl Kanelia
7 dl Porkkanaraastetta (500g)
300 g Voita/margariinia/rypsiöljyä
Kuorrutus:
1-2 dl Kuohukermaa
1-2 pkt Appelsiinituorejuustoa
1-3 dl Tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

Tässä välin jo vinkkaan, että kannattaa ottaa samantien iso kulho, kun taikinaa tulee iso määrä (kuvista voikin jo päätellä) :)

Suosittelen ensiksi raastamaan porkkanan, kun siihen menee jonkin verran aikaa. Tämän jälkeen:

1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää taikinaan ryspiöljy tai sulatettu rasva sekaan, sekoita hyvin. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet ja lopuksi vielä raastettu porkkana. Sekoita tasaiseksi.

3. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista porkkanakakkua uunin keskitasolla 150-200C noin 30min.

Annan pohjan jäähtyä ja tee sillä välin porkkanakakkuun kuorrute. Itse käytin appelsiinituorejuustoa, mutta voi käyttää myös maustamatonta tai muita makuja oman mieltymyksen mukaan.

4. Sekoita hyvin kuohukerma sekä tuorejuusto. Lisää sekaan haluamasi määrä tomusokeria, itse käytin noin 1,5dl, jotta kuorrute jäisi hieman pehmeäksi. Itse lisäsin vielä kuorrutteeseen porkkanan raastetta sekä appelsiinin kuorta raastettuna joukkoon. Kun kuorrute on mielestäsi sopivaa, levitä se tasaisesti porkkanakakun päälle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minnaaw
Löysin tämän reseptin joltakin sivulta ja muokkasin sitä hieman enemmän omaan makuuni ja pakko sanoa, että paras porkkanakakun ohje, jonka olen löytäny/työstänyt. Ihanan kostea ja sopivan makea ja kaiken vielä kruunaa appelsiinikuorrute! (:

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään