Kuningattaren raakakakku

Reseptiä katsottu 4 225 kertaa
10 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Pohja
n. 3 dl manteleita
n. 14 kpl taateleita
ripaus korkealaatuista suolaa
Täyte 1
n. 3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
1 vaniljatangon siemenet
loraus sitruunanmehua
1 rkl psylliumia
2 rkl sulaa kookosöljyä (huom! Sulata kookosöljyä pienessä lämmössä hetken kattilassa. Se sulaa äärinmäisen nopeasti)
0.5 dl hunajaa
väh. 4 dl mustikoita
Täyte 2
n. 3 dl cashew-pähkinöitä
1 vaniljatangon siemenet
loraus sitruunanmehua
1 rkl psylliumia
2 rkl sulaa kookosöljyä
0.5 dl hunajaa
väh. 2 dl vadelmia (mieluusti enemmän)

Ohjeet

1. Murskaa mantelit ja taatelit tasaiseksi massaksi. (voi kestää pienen tovin, riippuen mitä menetelmää käytät) Voit jättää hieman suuntuntumaa, niin se minusta oli parasta. Mausta ripauksella korkealaatuista suolaa (ei siis normaalia pöytäsuolaa)  ja maista. Taikina on valmiina tahmeaa, ja siitä voi muodostaa pallon. Painele se vuoan pohjalle. 

 

2. Murskaa täyte 1:n kaikki ainekset keskenään. Voit käyttää sauvasekoitinta kuten minä, mutta tehokas blenderi (josta unelmoin...) on parempi vaihtoehto. Maistele täytettä ja säädä sitä. Jos on liian makeaa, laita enemmän mustikkaa. Jos taas on liian kirpsakkaa, laita enemmän hunajaa. Sitruunaakin voi laittaa joukkoon miten paljon haluaa (varaa siis sitruunoita useampi)

 

3. Kun olet tyytyväinen, kaada täyte 1 pohjasi päälle. Laita pakkaseen odottamaan seuraavaa kerrosta.

 

4. Murskaa täyte 2:n ainekset samaan tapaan kuin ensimmäisenkin täytteen. Maistele ja säädä taas. Itselläni loppui vadelmat kesken, ja siksi tähän täytteeseen meni vain 2dl. Huomatkaa täytteen pienuus. Siispä laittakaa kunnolla sitä vadelmaa!

5. Ota kakkusi pakkasesta, ja kaada päälle vadelmatäyte. Laita pakkaseen jälleen.

 

Muista, kun sitten tarjoat tätä, sulata kakkua hieman! Jäisenä se ei maistunut hyvälle. Sulaneena taas se oli aivan törkeän herkullista! Koristele tuoreilla marjoilla.

 

 

 

Huom! Vegaani voi muuttaa hunajan joksikin muuksi makeuttajaksi, joka hänelle sopii.


Kommentit

SinniMur
Moi vain! Tämä raakakakku oli elämäni ensimmäinen, ja siksi yllätyin sen helppoudesta. Sitä voi myös muokata halunsa mukaan! Mustikoiden tilalle voi vaikka laittaa mansikkaa, tai pohjan mantelit voi vaihtaa vaikka pekaanipähkinöihin. Tee mielesi mukaan! Raakaleivonnan idea on, ettei tuotteita kuumenneta missään vaiheessa. Käytä kotimaisia marjoja ja kookosöljykin sulaa hyvin matalalla lämmöllä, eikä siis ylitä sitä raakakakun maksimia (40 astetta) Näin ollen joka ainoa tuotteiden sisältämä terveellinen ainesosa säilyy kakkuun. Sisältää C-, E-, useita B-, ja A-vitamiineja, Sinkkiä, Magnesiumia, Kaliumia, kalsiumia, Omega 6 ja 3 rasvahappoja, rautaa, antioksidantteja, proteiineja, kuituja... Tämä on todellinen superkakku!