16 496
16 496

Kermainen Karjalanpaisti

Raaka-aineet

1,4 kg Karjalanpaisti lihapaloja
2 l Ruokakermaa (rasvaa 10-15%)
6 dl Vettä
5 tl Suolaa
1 iso Sipuli
6 kpl Laakerinlehteä
1 rkl Pippurisekoitusta
100 g Runsas suolainen meijerivoi Arla ingman
½ rkl Kokonainen mustapippuri (riippuen tottumuksesta)

Jaa resepti

Ohje

Modifioin hieman karjalanpaistin reseptiä. Tällä reseptillä tätä syö jouluna isompikin perhe. Kaikkinensa valmistuaika noin 4 tuntia 15min.

Itseasiassa tänään 11.12.2014 tein jo kolmatta kertaa. Ja maku on mitä mahtavin, kyllä tällä joku tulevalle anopille voi näyttää närhen****

Aseta uuni 200 asteeseen, keskilämmöllä.

Aloitin kuulottamalla sipulit runsaassa voissa (runsas suolainen Arla)Voita käytin vain sipulien ja lihan ruskistamisessa, eli en lisännyt voita enään pataan. Kun sipulit alkoi saamaan väriä niin lihapalat sekaan pannulle, 800g kerrallaan. Luultavasti ruskistin normaalia kauemmin (katso kuvat) eli noin 10-15min jonka jälkeen kaadoin kaksinkertaisen satsin 1,4kg lihaa vuokaan ruskistettuna. Vuokaan laitoin normaalit mausteet kuten maustepippurit, laakerinlehdet, lisäksi ruokalusikallinen pippurisekoitusta (rouhittua) sekä noin 5 teelusikallista suolaa (olisi saanut olla enemmän, ehkä 3tl) pannuun jolla paistoin lihat laitoin vettä 0,5L ja suolan jotta se sekoittuu tasaisesti ja kiehautin että sain maut pataan mukaan. Lopuksi 1 litra valion ruokakermaa, sekoitus ja uuniin 3,5 tuntia.

Jos ei pidä hirveän voimakkaista mauista voi mustapippuria, pippurisekoitusta ja suolaa laittaa hiukan vähemmän.

Aseta ritilä tai uunipelti vuokineen alle keskitason ettei pala pinta.

Kun pata alkaa kiehumaan vähensin uunin lämmön 150 asteeseen.

Tämän aikana lisäsin yhteensä noin 6dl ruokakermaa noin 2dl kerrallaan ja sekoitin hyvin jokaisella kerralla.

Suosittelen sekoittamaan noin 20min välein.

Huom: Itse en käyttänyt porkkanaa tai muutakaan, eli jos lisäät omaasi vaikkapa porkkanaa niin muista että tällöin vettä/kermaa täytyy olla pikkusen enempi. Mutta sen veden lisääminen uunissaoloaikana aika-ajoin varmaan riittää.

Ja vaikka jotkut väittää että lihasta tulisi kumista kun paistaa pannulla niin sitä en itse allekirjoita, sillä tykkään todella mureasta lihasta ja tällä reseptillä sain siitä suorastaan suussa sulavaa, ei kumista tietoakaan. Saattaa johtua runsaasta voin määrästä, en tiedä. Nyt 3 kertaa olen tehnyt juuri tällä ohjeella ja liha on joka kerta suussasulavaa.

Padasta tulee hiukan sakeampaa johtuen ruokakermasta, mutta itse hain juuri tätä sakeutta siihen. Ja voin sanoa että hyvän perunamuusin kera tästä tulee tajunnan räjäyttävä kokemus.

Ja tämän ei ole tarkotuskaan olla diettiruokaa =D

Jos tämä resepti ei onnistu niin vika on sillon tekijässä =)

Kertokaa ihmeessä jos testaatte, että tuliko lähellekkään hyvää omasta mielestä. Tai jos on jotain kysyttävää niin vastailen kyllä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään