Broilerisalaatti

Reseptiä katsottu 21 968 kertaa
6 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kookas jäähtynyt grillattu broileri
1 pussillinen pakasteherneitä
tuoretta kurkkua
tomaatteja
punaista paprikaa
salaattia, mielellään rucolaa ja romainea
1 silputtu salottisipuli
dl kylmää kypsää jasmiiniriisiä
currya
mustapippuria
1 tölkki ananasmurskaa
persiljasilppua

Ohjeet

Ota grillatusta broilerista rintafileet salaattia varten. Kuutioi ne. Sulata pakasteherneet ja valuta. Sekoita kookkaassa salaattikulhossa revitty salaatti, herneet, kuutioitu broileri, tomaattilohkot, kurkkukuutiot, suikaloitu parika ja pilkottu salottisipuli. Sekoita joukkoon kylmää jasmiiniriisiä. Käytä sormiasi, sillä paakkuuntunut riisi pitää saada irtonaiseksi. Mausta sormisuolalla, curryllä sekä mustapippurilla ja sekoita joukkoon purkillinen ananasmurskaa, jossa on jäljellä vielä vähän lientä. Lisää persiljasilppu päällimmäiseksi.

Ananasmurskakin kosteuttaa mukavasti salaatin, mutta sen kanssa sopii myös hyvin valmis Thousand island -salaattikastike. Tähän salaattiin käy myös sitruunalla maustetusta öljystä ja balsamicosta tehty kastike suhteessa 1 osaa balsamicoa, 3 osaa öljyä.

Anna salaatin vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoamista. Hyvää leipää lisäksi.


Kommentit

Fasaani
Ostan kookkaan grillatun broilerin (Stockalta yleensä). Siitä syödään ensin koivet, reidet ja siivet keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Seuraavana päivänä herkutellaan rintafileillä, jotka käytän salaattiin. Riisiä pitää muistaa keittää niin paljon, että siitä riittää seuraavan päivän salaattiin.