Tiikerikakku (ilman maitoa)

Reseptiä katsottu 12 143 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
dl sokeria
4 kpl munia
250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaota
(korppujauhoja)

Ohjeet

1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Ota esille kaksi (2) kulhoa, mittaa toiseen kulhoon jo valmiiksi vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

2. Mittaa toiseen kulhoon sokeri ja riko sokerin päälle kananmunat. Vatkaa suurimmalla teholla niin kauan, kunnes seos on kauniin vaalea vaahto. Vinkki: Seos on tarpeeksi vaahdottunut, kun siihen onnistuu vatkaimen terällä piirtämään kuvion "8" ja se ei heti katoa.

3. Lisää muna/sokerivaahdon sekaan jauhoseos pikkuhiljaa vatkauksen ohessa. Pienennä vatkaimen tehoa, niin vaahto ei menetä kuohkeuttaan.

4. Huuhtele vatkainterät, ota voi omaan kulhoonsa ja vatkaa voita kunnes se vaalenee. Vinkki: Voit pehmyttää voita hetken mikroaaltouunissa, vatkaus helpottuu.

5. Lisää vatkattu voivaahto nyt taikinaan ja vatkaa pienellä teholla kunnes massa on sekaisin.

6. Jaa taikina kahteen kulhoon, esimerkiksi 1/3osa toiseen ja loput toiseen. Lisää kulhoon, jossa taikinaa on vähemmän kaakaojauhe ja sekoita kaakaojauhe massaan.

7. Levitä kakkuvuokaan voita tasaisesti ohut kerros ja ripottele vuokaan korppujauhoja. Korppujauhot auttavat kakun kippaamisvaiheessa, kakku ei jää reunoihin kiinni. 

 

Paista kakkua 175asteisessa uunissa n. 55min.

Kippaa kakku vasta hyvin jäähtyneenä. Voit nopeuttaa jäähdyttämistä laskemalla lavuaariin kylmää vettä ja asettamalla kakun sinne. Tietysti niin, ettei itse kakku kastu. ;)


Kommentit