5 910
5 910

Raparperi-vaniljakreemikakku

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Sokerikakkupohja
8 munaa
sokeria
jauhoja
Raparperihilloke
500 g raparperia
2 dl sokeria
0,5 dl vettä
Vaniljakreemi
5 dl kermaa
2 keltuaista
1 rkl sokeria
2 rkl maizenaa
1(-3) rkl vaniljasokeria
Kuorrutus
5 dl kermaa
1 prk kinuskikastiketta

Jaa resepti

Ohje

Sokerikakkupohja

Mittaa lasiin 8 munaa, yhtäpaljon sokeria ja yhtäpaljon jauhoja. Vaahdota ensin sokeri ja jauhot kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, lisää lopuksi jauhoja varovasti vatkaten. Voitele vuoka (itse käytin 24cm vuokaa ja tuli paistettuna piripintaan) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 astetta noin tunti. Kokeile tikulla loppuvaiheessa. Jäähdytä pohja hyvin. 

Hilloke

Laita kattilaan raparperit, sokeri ja vesi. Kiehauta niin kauan että kaikki raparperit on muusaantuneet ja muista sekoittaa! Palaa pohjaan muuten. Jäähdytä hyvin.

Vaniljakreemi

Laita kaikki ainekset kattilaan, vispaa hyvin ja kiehauta miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Seos paksuuntuu nopeasti, varo polttamasta pohjaan. Tarkista maku ja laita lisää vaniljasokeria mikäli maku on mielestäsi liian hento. Jäähdytä hyvin. 

Kakun kokoaminen

Halkaise kakku kolmeen osaan, kostuta maidolla. Alimmalle kerrokselle raparperit, välikerros päälle. Kostuta maidolla, lisää vaniljakreemi ja laita ylin kerros päälle. Kostuta maidolla. Laita vaahdotettu kerma pursotinpussiin ja pursota reunat. Kannattaa laittaa aika korkea reuna kinuskikastiketta varten (varo reikiä), sillä kaupan valmiskastike oli kohtuullisen vetelää ja kuljetuksen aikana valui ylilaidan. 

 

Paras maku kun on yönyli maustunut.

Keitä kahvit ja herkuttele!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään