9 084
9 084

Banaani kermakakku

Raaka-aineet

6 Kanamunaa isoja
dl Sokeria
dl Vehnäjauhoja
0,75 dl Perunajauhoja
tl Leivinjauhetta
Täyte + päällinen
7-9 kpl Banaaneja
Tuore mansikka- tai vadelmasose
n ½ L Kuohukermaa
Hillosokeria + vettä

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja korppujauhoita vuoka. (minulla 27 cm vuoka)

Vatkaa munat + sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho sekä leivinjauho munavaahtoon . Kaada taikina vuokaan ja paista kakkupohja 180 asteessa n 30 min.

Kumoa kakku lautaselle ja anna jäähtyä.

 Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori n 4 banaania ja muussaa haarukalla, mutta älä tee ihan mössöä vaan saa olla sattumia. Sekoita vähän kermavaahtoa bananisoseen joukkoon. Pilko mansikkat pieneksi palasiksi . Keitä hillosokerista liemi. Anna hetki jäähyä ja sekoita mansikat siihen.

Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta appelsiinimehulla pohjat ja pilko puolikas banaani ohkaisiksi siivuiksi ja laita pohjan päälle sitten banaani mössö sen päälle. Laita toinenkerros päälle ja kostuta (huomioi, että mansikoista tulee myös kosteutta että et kostuta liikaa) lisää mansikkamössö ja laita vähän myös kermavaahtoa + toinen puolikas siivutettu banaani ja sen päälle vielä baananimössö. Pistä kansi päälle ja kostuta myös sitä. Nyt voit levittää osan kermavaahdosta kakun sivuille ja päälle. Leikkaa loput banaaneista siivuiksi ( nyt saa siivut olla paksumpia. ) purista vähän appelssiinimehua bananisiivujen päälle että ei tummu. Laita siivut tasaisesti kakun päälle, jätä reunaan vähän tilaa pursotukselle, Keitä taas vähän hillosokerista kiilettä ja laita banaanien päälle. Pursoita reunaan koristeita ja vaikka sivuille. Ei välttämättä .

Laita kakku kylmään mielummin useammaksi tunniksi tai vaikka yöksi. (tämä kakku on yön ollut jääkaapissa eikä banaanit ole yhtään tummuneet) maku paranee silloin. Vältä sokeria että ei tule liian makea. 

PS niin paljon kun luomua mainostetaan, on kyllä pakko sanoa että olivat tosi kuivia eikä maistunut hyvälle. Piti mennä ostamaan uusi satsi banaaneja EI LUOMUA. ;o)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Oli kuulema sopivasti kostea ja hyvä. Poikani vei työkavereille kahvin kanssa 😜

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään