10 163
10 163

Avokadomunakas

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

munakas
1 kpl kananmunan keltuainen
3 kpl kananmunan valkuaista
3 rkl maitoa
suolaa
pippuria
currya, paprikaa, chiliä oman maun mukaan
avokadotäyte
1 kpl avokado
3-4 siivua kinkku- tai kalkkunaleikkelettä
2-3 kpl kirsikkatomaattia
2 rkl raejuustoa
1 kpl valkosipulinkynsi
(ripaus lime- tai sitruunamehua)

Jaa resepti

Ohje

Valmista munakasmassa rikkomalla munat kulhoon ja sekoittamalla siihen maito sekä mausteet. Itse käytän keltuaista hyvin vähän, mutta tässäkin maku ratkaisee, joten jos olet tottunut tekemään munakkaan usemmasta keltuaisesta niin siitä vain! 

Kun massa on valmis, lämmitä paistinpannulla tilkka öljyä/voita ja laita munakasmassa pannulle. Lämmön ei todellakaa tarvitse olla kova, vaan juuri ja juuri sellainen että kypsyminen tapahtuu hiljalleen. Jos pannuun on olemassa kansi, sen parempi, eli anna munakkaan hiljalleen kypsyä kannen alle. 

Valmista sillä välin täyte; eli halkaise avokado, poista siitä kivi ja kuutio se kulhoon (mausta lime-tai sitruunamehulla). Leikkaa leikkeleet pieniksi paloiksi sekä puolita kirsikkatomaatit ja laita avokadon sekaan. Purista/silppua valkosipulin kynsi ja lisää se, sekä raejuusto samaan seokseen muiden kanssa.

Kun munakas alkaa olla pinnaltakin hyytynyt, lisää täyte toiselle puolelle munakasta ja nosta toinen puolikas sitten siihen täytteen päälle. Anna hautua pienellä lämmöllä vielä pari minuuttia, jotta täyte ehtii myös saada hieman lämpöä.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 3 Savukalarulla 14.7.07
  • 3 2 Kaurapihvi 21.2.2023
  • 0 0 Meksikolaiset hodarit
  • 2 0 Mun munakas
  • 3 1 Munakasrulla fetajuustotäytteellä
  • 3 1 Vihreä munakas

Kommentit

macaron
Nauti lounaana, päivällisenä tai iltapalana. Voit täydentää munakasta vielä salaatilla, jolloin saat siitä vielä ruokaisamman. Helppoa, halpaa, terveellistä ja ennenkaikkea hyvää :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään