7 754
7 754

My little pony -kakku

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl gluteenittomia jauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kakun sisältö/täyte
1 prk vaahtoutuva vaniljakastike
2 prk vispikerma/kuohukerma
150 g marjoja (mansikoita tai mustikoita tms.)
6 kpl liivatelehtiä
1 tl vaniljasokeria
Päällinen/koristelu
1 prk kuohukermaa
4 pkt mustaa sokerimassaa
1 pkt vaaleanpunaista sokerimassaa
elintarvikeliimaa
vapaa valintaisia koristeita
glitteri pursotin
My little pony

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

Ota irtopohja vuoka ja voitele voilla/leivontaan soveltuvalla margariinilla (itse käytän oivariinia)

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi sokeri), jonka jälkeen vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi kuivat aineet munasokerimassan joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen nuolijalla, jotta kuivat aineet sekoittuvat tasaisesti.

Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista uunin keskiosassa n. 175 asteessa n. 45min, kunnes pohja on kypsä. Uunin tehoista ja iästä vaihdellen, kannattaa kokeilla jo puolentunnin jälkeen kakkua coctailtikulla tai haarukalla. Toiset paistavat pohjan myös 200 asteessa tasan 30min. Valitse itsellesi parhain tapa oman uunisi kanssa.

Kun pohja on valmista ja se on jäähtynyt, leikkaa pohja kolmeen samaan kokoiseen osaan. Ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, niin että saat kakun täytteineen päivineen mahtumaan vuokaan.

Täyte:

Laita ensiksi liivatelehdet kahteen erilliseen korkeeseen astiaan kylmään veteen likoamaan (3 ja 3). Likoomisen ajan tee muut osat täytteestä valmiiksi.

Itse tein mansikkamoussen ja vaniljamoussen. Vatkasin siis kermat erillisiin astioihin, joista vispi-/kuohukerma vaahdosta nostin n. 1/3 osan vaniljavaahdon sekaan. Soseutin marjat, jotka lisäsin vispi-/kuohukerman joukkoon, jonne myös lisäsin vaniljasokerin. Vaahtoutuvan vaniljakastikkeen joukkoon en enää lisännyt sokeria, sillä vanilja maistui jo hyvin. Halutessaaan (joka ei lue ohjeessa) voi vaniljavaahdon sekaan lisätä myös lurauksen sitruunamehua (tuorepuristettuna tai pikku pullosta), ei kuitenkaan pakollista.

Tässä kohtaa lämmitä mikrossa n. ruokalusikallinen tai 1,5 ruokalusikkallista vettä kiehuvaksi ja purista liivatelehdet toisesta korkeasta astiasta "kuivaksi" vedestä ja sekoita kiehuvaan veteen, niin että ne liukenevat kokonaan sinne. Toista sama toisille liivatelehdille ja kuumenna taas kiehuvaksi pieni määrä vettä esim. kahvikupissa mikrossa. Lisää liivateseoksen vaahtojen joukkoon ja sekoita hyvin.

Muista kostuttaa myös pohjat ja lisää sen jälkeen ensimmäinen mousseseos pohjan päälle, laita seuraava kostutettu pohjan pala, lisää toinen mousseseos ja laita kansi päälle. Laita pohja jääkaappiin ja anna seosten hyytyä kakun väleissä yön yli ennen koristelua.

Koristelu:

Irroita kakku irtopohjavuoasta ja siirrä kakku haluamallesi alustalle.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi (mausta halutessasi vanilja- tai tavallisella sokerilla). Kuorruta kakku kermavaahdolla kauttaaltaan. Nosta jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi.

Pehmitä käsissäni mustaa sokerimassaa pala palalta niin että saat lopulta yhtä isoa massaa alkaa kaulitsemaan. Kaulitse massa ohueksi tasaiseksi ja mahdollisimman pyöreäksi, niin että massa ylittyy selkeesti kakun yli, jotta saat paineltua reunan puolittain kakun alle. Leikkaa ylimääräinen pois nuolijan avulla.

Nosta kakku taas tässäkin kohtaa jääkaappiin kun teet muita koristeita. Voit käyttää eri muotoisia muotteja tai tehdä vapaasti piirtämällä kuvioita, millaisia haluatkin. Kun koristeet ovat valmiita, ota elintarvikeliima ja nosta kakku jääkaapista. Laita liimaa koristeen toiselle puolelle ja liimaa haluamaasi kohtaan kakussa. Lopuksi voit käyttää glitteriä kirjoittamiseen ja myös muiden pienten strösseleiden jne. laittamiseen kakkuun.

Koska tästä tuli Poni-kakku, juuri ennen tarjoilua laitoimme hetkeksi Ponin seisomaan kakun päälle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään