Hello kitty -kakku

Raaka-aineet

kakkupohja:
4 huoneenlämpöistä munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
vadelmamehua
Täyte:
1 dl vadelmamarmeladia
1,5 dl vettä
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
2 banaania
Vaahtokarkkitaikina:
300 g valkoisia vaahtokarkkeja
360-500 g tomusokeria
2 rkl vettä
Lisäksi:
tummaa suklaata
5 dl Flora vispiä
sokeria

Jaa resepti

Ohje

Valmista kakkupohja: Esikuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kuivat aineet joukkoon varovasti. Kaada vuokaan ja paista 30-35 min.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista vaniljakreemi vatkaamalla voimakkaasti vettä ja vaniljakreemijauhetta muutaman minuutin ajan.

Kostuta alin levy ja levitä sille puolet marmeladista. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja asettele puolet marmeladin päälle. Levitä puolet vaniljakreemistä banaaniviipaleiden päälle. Toista sama toiselle kakkulevylle, mutta säästä vaniljakreemiä kakun pinnalle.

Valmista vaahtokarkkitaikina: Sulata vaahtokarkit vesitilkassa vesihauteessa kattilassa. Kun vaahtokarkit ovat täysin sulaneet, lisää pikkuhiljaa tomusokeria, kunnes seos tuntuu kaulittavalta. Ennen kaiken tomusokerin lisäämistä, kannattaa seoksesta ottaa erilleen 2/3, jonka värjäät vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä.

Kaulitse vaaleanpunainen taikina sopivan kokoiseksi levyksi, jonka saat yltämään kakun päälle. Älä heitä loppua taikinaa pois, siitä tehdään Hello Kittylle vaatteet.

Kaulitse vaalea taikina ja leikkaa siitä Hello Kittylle kädet, jalat ja pää. Kaulitse myös vaaleanpunainen taikina ja leikkaa siitä kisulle rusetti ja vaatteet.

Asettele paloista Hello Kitty kakun päälle. Voit käyttää "liimaavana" aineena vettä tai vaikkapa mahdollisesti jäljelle jäänyttä vaniljakreemiä. Sulata tumma suklaa ja tee siitä kissalle silmät ja viikset.

Vaahdota Flora vispi ja sokeri ja värjää vaaleanpunaiseksi. Pursota reunoille paksut pursotukset ja koristele helmillä.

Kolmosen tein leikkaamalla vaaleanpunaisesta vaahtokarkista kolmosen muotoisen palan ja kastamalla sen ensin vaaleaan siirappiin ja tämän jälkeen vaaleanpunaisiin sokerihelmiin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Päärynä
Melko kovatöinen kakku, mutta varmasti vaivansa väärti! :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään