Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Mokkakreemi

Reseptiä katsottu 20 111 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
100 g kahvijuomaa
200 g taloussokeria
400 g voita
1 tl pikakahvijauhetta

Ohjeet

Mittaa sokeri, voi, pikakahvijauhe ja valmis kahvijuoma kattilaan ja lämmitä sekoitellen, kunnes sokeri liukenee ja voi sulaa ja seos on tasaista.

Kaada seos vatkauskulhoon ja vatkaa taikinakoneella tai sähkövatkaimella seosta, kunnes se kuohkeutuu kermavaahdon kaltaiseksi. Kreemin ylösvatkaus kestää melko pitkään, mutta saatu kreemi on silkinsileää, koska rasva on sulatettu täysin ennen vatkausta.Vatkausaika on sitä pidempi mitä isompaa erää valmistat kerralla. Mikäli vatkaimesi kuumenee herkästi, pidä riittäviä taukoja vatkauksen lomassa, jotta vatkaimesi ei ylikuumene. Voit nopeuttaa ylösvatkausta asettamalla vatkauskulhon kylmään vesihauteeseen vatkauksen ajaksi.

Käytä klassisen mokkakreemikakun täytteeksi ja koristeeksi, leivosten täytteeksi (varsinkin suklaaleivosten!) tai koristeiden pursotukseen.

Säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa viikon verran erinomaisena.Kun haluat käyttää jääkaappikylmän kreemin, nosta kreemikulho kuumaan vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella kreemi notkeaksi. Notkista vain tarvitsemasi määrä kreemiä kerrallaan, sillä useampi lämmityskerta kasvattaa pilaantumisriskiä.

 

 

Vinkki!

Jos sinulla ei ole pikakahvijauhetta, korvaa se tummalla kaakaojauheella.


Kommentit

puukilainen
Yksinkertainen ja hyvänmakuinen mokkakreemi. Vaatii hieman aikaa vatkautuakseen, mutta rakenne on silkinsileä.