Suklaaunelma -kakku

Reseptiä katsottu 18 702 kertaa
Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 dl sokeria
200 g margariinia
3 kpl kananmunia
1-1,5 dl maitoa
n.4 dl jauhoja
6 rkl kaakaota (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2-1 suklaalevy (itse käytin maraboun maitosuklaata)
2 Daim-patukkaa koristeluun ja kakkupohjaan.

Ohjeet

Kakkupohja tehdään normaalisti. Eli sokeri ja voi vatkataan, kananmunat lisätään ja sekoitetaan hyvin. Kuivat aineet sekaisin ja sitä lisätään taikinaan varovasti sekoitellen. Ja maitoahan lisäillään vähän sen mukaan, kun taikina alkaa paksuuntua. Lopuksi laita sulatettu daimin toinen puolisko (tosin se kova osahan pitää murskata) ja lisää taikinaan. Kakun voi paistaa irtokakkupohjavuoassa (halkaisija 26cm)

Paistelin 175 asteessa n. 50 minuuttia. Uunista riippuen voi mennä vähemmänkin/enemmänkin aikaa, joten muistakaa seurailla.

Kun pohja on valmis, voit sulattaa suklaan. Sulata joukkoon myös daimin toinen puolisko. (kova osa taas murskataan). Levitä lämpöisen kakun päälle suklaa nätisti. (itsellä tuppaa aina tuo levittäminen olemaan sellaista ja tälläista.) Jäljellä pitäisi olla vielä yksi Daimsuklaapatukka, joten murskaa se ja ripottele nätisti kakun päälle. Sitten jäähtymään jääkaappiin ja siellähän se sitten säilyykin pitkän aikaa. Namnam! :) Kakunhan voi toteuttaa muillakin suklailla. Sen voi koristella vaikka mariannerouheella!


Kommentit

Keijupallo
Oi. Isovanhempani olivat kylässä ja ostivat uuden kakkuvuoan minulle.. Päätin sitten kokeilla jotain suklaaherkkua kahvikakuksi, joten tälläista namia syntyi.. :)