Hummeriravioli

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

50 g suolatonta voita
1 kynsi valkosipulia
1/2 dl pilkottua ruohosipulia
2 kpl salottisipulia
2 prk tai 450 g ravunlihaa
4 rkl konjakkia
100 g ricotta-juustoa
suolaa ja pippuria
2 dl valkoviiniä
2 prk tomaattipyrettä
2 dl kermaa
1 tl cayennepippuria
1/2 tl sahramia
2 kpl kananmuna
1 kpl hummeri

Jaa resepti

Ohje

Sulata pakastettu hummeri pakkauksen ohjeen mukaisesti tai jos käytät elävää hummeria lyö veitsi hummerin pään läpi noin 2 cm silmien taakaa ja käännä veistä leikataksesi humerin pää. Tämä tappaa hummerin silmänräpäyksessä. Laita tuore hummeri kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan noin 8 minuutiksi.

Leikkaa keitetty tai sulatettu hummeri kahtia pituussuuntaan, poista suoli ja perkaa lihat erikseen - säästä kuoret ja perkkuujätteet.

 

Laita paistinpannulle nokare voita ja kuullota salottisipulia kunnes se on pehmeä. Lisää valkosipuli, hummerinliha ja puolet ravunlihasta sekä 1 rkl konkajakkia, paista pari minuuttia,  ja kaada kulhoon jäähtymään.

 

Laita samalle paistinpannulle hummerin kuoret, perkuujätteet, sahrami ja cayennepippuri ja paista minuutti-pari. Lisää valkoviini ja anna porista kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Kaada koko suttu lävikköön, heitä siivilöidyt kuoret summuut roskikseen ja säästä siivilöity liemi.

 

Leikkaa veitsellä hummeri-sipuli-ravunliha paistos pieneksi mössöksi ja lisää joukkoon pilkottua ruohosipulia ja ricottajuusto. Sekoita tasaiseksi mössöksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Pastanjauhantaan siis.

 

Punnitse 450g drum- tai tavallista hienoa vehnäjauhoa ja kaada isolle leivinlaudalle tai kuppiin. Tee keskelle reikä lammikkoa varten ja riko kananmuna siihen. Nypi pikku hiljaa taikinaksi ja lisää vettä tarvittaessa. Pyöritä taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

 

Puolen tunnin kuluttua jaa taikina kahtia ja kaulitse tai aja pastakoneen läpi siten, että lopputuloksena on kaksi samsankokoista ja muotoista taikinalevyä. Aseta toinen levy alustalle ja lusikoi hummeri-rapu-täytettä pienineä, noin yhden kukkurallisen ruokalusikan mittaisina annoksina taikinalevyn päälle (KATSO KUVA). Valelele täytteen ulkopuoliset osat vatkatulla kananmunalla, aseta toinen taikinalevy kanneksi, paina muotilla täytteiden ympäri pyöreitä kakkuja ja paina sormin reunat kiinni.

 

Keitä raviolit 8-10 min kevyesti suolalla maustetussa vedessä.

 

Kun raviolit keittyvät viimeistele kasike: 

 

Kuumenna paistinpannu, lisää tilkka oliiviöljyä ja loput ravunlihasta. Ota pannu pois levyltä ja kaada loppu konjakki pannulle - anna höyrystyä ja sytytä palamaan (älä tee tätä liesituulettimen alla...). Kun alkoholi on palanut pois lisää liemi, tomaattipuree ja kerma ja keitä kokoon.

 

Kaada lautasten pohjalle kastiketta ja asettele raviolit päälle. Pirskota päälle ruohosipulisilppua.

 

Kuin taivaassa tehtyä...nauttikaa...

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Hummeririsotto alla Milanese
  • 1 1 Kaupparatsun katkarapurisotto
  • 0 0 Raputimbaali
  • 7 3 Kukkakaaliterriini
  • 19 10 Hummeri (gratinoitu)
  • 8 4 Hummeriraviolia ja kampasimpukoita kahdella kastikkeella

Kommentit

ChezMois
Ei nopein eikä helpoin. Mutta palkitseva. Hummerin, tomaatin ja valkoviinin siunaama pyhä liitto :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään