3 663
3 663

Punajuuri risotto ja naudankieli

20 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

naudankieli
2 kp n 600 g naudankieli
0,7l vesi
1kpl sipuli
1klpl iso porkkana
ripaus suola,
2kpl lihalienkuutiota
punajuuririsotto
2kpl punajuuri
500g riisi (pitkä)
6dl kasvislientä
0,2dl ruokakerma/kuohukerma
suola
kasvisliemi
3l vesi
2kpl porkkana
selleri, sipuli, palsternakka

Jaa resepti

Ohje

KASVISLIEMI:  Paloittele selleri, sipuli, palsternakka. Laita uunipellile ja ruskista uunissa( ilman rasva), 180, n 30 min. Laita juurekset veteen ja keitä miedolla/hiljaisella lämmöllä n tunti. Sen jälkeen siivilöi ja kasvisliemi on valmista.

NAUDANKIELI: Laita veteen kiehumaan, kuori vaahdot, äläkä anna mennä kiehumaan, sen verran pitää olla kattila miedolla lämmöllä. Suola siinä vaiheessa älä laita paljon, koska suola imaisee kielestä maut pois. Vähän voit laitta lihaliemi kuutiotta, ei paljon, säilyy aito kielen maku, ja se on oikeastaan hyvä. Keitä n 3 tuntia. NB! Älä anna mennä kiehumaan!!!   3 tunnin päästä ota kielet liemestä, anna jäähtyä, sen jälkeen paloittele. 20 annosta s.o.40 kielen pala. Kielen viipaleen paksuus n 0,5 cm.

RISOTTO: Paloittele punajuuri tosi pieneiksi kuutioiksi. Ja laita riisin kanssa kiehumaan kasvisliemeen. Ja aina tarvittaessa laita lisää kasvislientä. Se vie aikaa n tunnin, kunnes punajuuri ja riisi ovat valmiina. Sekoittele aika usein. Mausta suolalla, oman maun mukaan. Lopuksi laita ruokakerma/kuohukerma. Kuohukerma mielellään vispata.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Käytä mielellään puulautasta , se on eksoottisempaa. Laita n 2 isoa lusikkallista risottoa lautasen pohjalle. Päälle laita 2 pala naudankieltä. Koristele annos/naudankielet sormisuolalla ja keskelle annosta pieni persilja oksa.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Punajuuri muhennos
  • 0 0 Omenainen risotto
  • 1 1 Kesakurpitsankukka- risotto
  • 6 7 Gorgonzola-paaryna risotto
  • 0 0 Punajuuri mureke
  • 1 0 Punajuuri uunilohkot

Kommentit

kaupo
Kielen keittäminen on pitkä prosessi. Moni ei tykkä kielestä, mutta ravintolassa se on kallis ruoka, vaikka raaka-aineena se ei ole kallista

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään