11 983
11 983

Strudel (Omena-)

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 dl vettä
6 rkl öljyä
600 g vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
merisuolaa
Täyte:
3 kg Omenia
250 g voita
1 kpl sitruuna
200 g sokeria
100 g rusinoita
200 g korppujauhoja
kanelia
voiteluun:
voita

Jaa resepti

Ohje

Laita rusininat tilkkaan haaleaa vettä pehmenemään. Laita kaikki taikinan aineet kulhoon ja sekoita oiken hyvin. Vaivaa kädellä taikina notkeaksi ja lopuksi työtasolla elastiseksi taikinaksi, joka ei jää käsiin kiinni (kuten pasta). Muotoile kuulaksi, voitele kevyesti öljyllä ja anna levätä 40 minuuttia huoneenlämmössä tuorekelmuun käärittynä.
**********
Ruskista voi ja korppujauhot pannulla ja anna jäähtyä.
Kuori, poista kota ja leikkaa omenalohkot siivuiksi. Purista sitruunan mehu ja lisää aina omenien päälle, etteivät siivut tummu. Muista aina sekoittaa välillä.
Sekoita sokeri ja kaneli keskenään.
**********
Ota puhdas keittiöliina ja ripottele liinalle tasaisesti, mutta ohuelti jaohoja. Ota puolet taikinasta ja kaulitse liinan päällä mahdillisimman ohueksi. Taikinan ei pidä revetä. Anna taikinan levätä muutama minuutti. Nosta taikinalevy hiukan liinasta ja varmista ettei se ole liimaantunut liinaan. Sekoita korppujauhot, omenat ja hyvin valutetut rusinat keskenään. Voitele levy sulatetulla voilla. Levitä puolet omenoita tasaisesti levylle. Jätä reunoista n. 2 cm vapaaksi. Ripottele puolet sokeri - kaneliseoksesta omenoiden päälle. Rullaa strudeli liinan avulla tasaiseksi rullaksi. Paina päät kiinni. Tee toisella taikinalla samoin. Nosta pellille ja voitele kauttaaltaan sulatetulla voilla. Paista esilämmitetyssä + 200 C asteisessa uunissa kullanruskeaksi. Paistoaika on n. 45 minuuttia.
**********
Voidaan hyvin pakastaa. Älä sulata mikrossa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Tällainen on se itävaltalainen - ei lehtitaikinaa, vaan ihan....

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään