6 344
6 344

Wienilainen omenastrùdel

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Taikinaa varten:
200 g vehnajauhoja
0,75 dl haaleaa vetta
50 g sulaa voita
3 rkl auringonkukka-oljya
taytteeksi:
3 omenaa
1 rkl sitruunamehua
loraus rommia
75 g voita
korppujauhoja
50 g pinjansiemenia
50 g rusinoita
100 g sokeria
kanelia
tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Kaada jauhot isoon kulhoon. Sekoita joukkoon haalea vesi, sula rasva ja oljy. Vaivaa kunnes taikinasta tulee kimmoisaa ja melkeenpa "venyvaa". Peittele leivinliinalla ja laita tunniksi kuivaan, lampimaan paikkaan seisomaan.

2. Kuori omenat, poista siemenkota ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi kulhoon. Mita pienemmat kuutiot, sen helpompaa on myohemmin strudelin rullaaminen;)

3. Ripota omenakuutioiden paalle kanelia sopivasti, sitruunanmehu ja rommi. Sekoita ja anna maustua hetki.

4. Laita uuni kuumenemaan 200°C:een. Kauli taikinasta puhtaan leivinliinan paalla 30X40 cm suorakaide. Monet tekee siita lahes lapikuultavan, itse jatan vahan paksummaksi ettei repeile ja halkeile uunissa, mutta maku asia.

4. Voitele levy kevyesti voisulalla. Ripottele paalle vahan korppujauhoja. Levita levylle omenakuutiot, pinjansiemenet, lampimassa vedessa pehmitetyt ja puristetut rusinat seka sokeri tasaisesti. Jata lyhyemmille reunoille 3cm ja pitkille 2cm tyhjaa tilaa.

5. Kaanna "tyhjat" reunat taytteen paalle ja rullaa leivinliinaa apunakayttaen levy strudeliksi. Paina rulla kevyesti vahan litteammaksi.

6. Laita rulla pellille leivinpaperin paalle, voitele voisulalla ja paista 200°C/tunti kunnes rulla saa kauniin, ruskean pinnan. VOITELE RULLAA VOISULALLA VIELA KAKSI KERTAA PAISTON AIKANA. Taten se ei halkeile.

7. Anna jaahtya ja koristele tomusokerilla. Nautiskele vaikka vaniljakastikkeen tai jaatelon kanssa. Tama on lammitettynakin hyvaa:)

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Mums-porkkanakakku
  • 12 8 OmenaHerkut
  • 2 1 Omenakakku / Äppelkaka
  • 9 6 Rommi-Omenakakkua (Niederrheinische Appeltaart)
  • 3 2 Ricotta-pinjansiementorttu
  • 0 0 Tarte Tatin

Kommentit

masotto
Varastin ohjeen tana kesana yhden vuoristomajan emannalta;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään