Amurrica pancakes (eli amerikkalaistyyliset pannukakut)

Reseptiä katsottu 38 018 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl soijajauhoa (ei pakollinen)
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2-3 dl kylmää kasvimaitoa (esim. soijamaitoa) tai vettä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl vaniliinisokeria

Ohjeet

Valmistetaan ja paistetaan kuten tavallinen lettutaikina.

  1. Sekoita kuivat aineet yhteen huolellisesti.
  2. Lisää (kylmä) neste ja sekoita ainekset yhteen. Lisää nestettä hieman jos taikina jää liian paksuksi kahdella desilitralla. Taikinaa pitäisi pystyä kaatamaan kupista tai nokkakulhosta melko helposti.
  3. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 10 minuuttia.
  4. Kaada pieniä pyöreitä taikinanokareita paistinpannulle (älä levitä taikinaa - se saa jäädä paksuksi, mitä paksumpia ja pehmeämpiä pannarit ovat, sen parempi!). Paista melko miedolla lämmöllä kunnes pannarin reunat alkavat hyytyä. Käännä ja paista kunnes toinenkin puoli on paistunut.

Lisävinkkejä:

Yritä sekoittaa taikinaa mahdollisimman vähän, muutoin pannukakuista tulee sitkeitä ja ne menettävät ilmavuutensa. Koska amerikkalaiset letut ovat huomattavasti paksumpia kuin suomalaisessa versiossa, niitä täytyy paistaa miedommalla pidempään. Mikäli pannukakut eivät kypsy keskeltä vaikka alkavat jo palaa paistopinnalta, alenna paistolämpötilaa. Kananmunia et tarvitse, vehnäjauhot muodostavat riittävän sitkon.

Kommentit

Sokerirotta
Amerikkalaistyyliset kuohkeat ja paksut pannukakut onnistuvat myös vegenä ilman maitoa ja kananmunaa! Resepti on mm. laktoositon, maidoton, kananmunaton.