8 094
8 094

Lohikeitto

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1,5 kg lohta
2 kg kiinteää perunaa
8 sipulia
½ lanttua
1,5 % suolaa kokonaispainosta
6 dl kuohukermaa
maun mukaan tilliä
kalaliemi:
1 lohen pää, ruodot, nahat tai kilo pikkukaloja
1 iso sipuli kuorineen
2 laakerinlehteä
20 mustapippuria
½ juuriselleriä

Jaa resepti

Ohje

Fileeraa lohi ja pilko fileet sivuiltaan 1-1,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.

Pilko kokonaiset sipulit kuorineen ja juuriselleri lohkoiksi (laittamalla sipulit liemeen kuorineen saat liemeen kauniin kultaisen värin). Ota suuri kattila, kuumenna pohjalla öljyä ja ruskista sipuleita ja sellereitä aluksi jonkin aikaa. Lisää joko äskeiset ruodot (pää, ruodot, nahka) tai kilo perattuja pikkukaloja (itse pakastan muuhun kelpaamattomat pikkukalat, esim. särjet katiskasta, tätä varten), mustapippurit ja laakerinlehdet ja suola sekä laita vettä niin paljon, että ruodot peittyvät. Anna kiehahtaa ja kuori vaahto pois. Kiehuta hiljakselleen tunti-pari ja siivilöi liemi.

Kuutioi perunat, sipulit ja lanttu. Ota suuri kattila ja kuumenna öljyä sen pohjalla. Lisää ensin lantut ja sitten sipulit kattilaan ja paista hetken aikaa. Lisää perunat ja äsken tehty kalaliemi. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kerma, lohikuutiot ja tilli, anna kiehahtaa ja tarkasta suola. Keitto on valmista tarjottavaksi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

lammi
Kovasti maukas keitto, soveltuu hyvin perhe- yms. juhliin. Ottaa hetken tehdä mutta muuten pienellä vaivalla saa ruokittua isommankin joukon.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään