Ahvenkeitto Thaimaalaisittain

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 grammaa ahvenfilettä
275 grammaa mixed seafood (pakaste)
1 bataatti
1 iso herkkusieni
1 porkkana
1/2 purjoa
4 siivua inkivääriä
2 kpl sitruunaruohoa
1 kourallinen korianteria
5 kynttä valkosipulia
4 chiliä
1 prk tomaattipyrettä (pieni purkki)
2 rkl kalakastiketta (fishsauce)
3 rkl tom-yum tahnaa
1,5 litraa vettä
3 rkl sweet chili kastike
1 kourallinen miniluumutomaatteja
1 lime
muutama kuivattu kaffir-limen lehti
muutama jättikatkaravun pyrstö

Jaa resepti

Ohje

 

Tässä keitossa on sitten hieman potkua, joten en suosittele sitä aivan pienimmille lapsille.

Esikäsittelyt on tässäkin mukava tehdä etukäteen.

Siispä: kuutioi bataatti, siivuta herkkusieni, inkivääri, porkkana, purjo ja chilit, murskaa valkosipulin kynnet, murskaa kokkiveitsen hamarapuolella sitruunaruohoon "ruhjeita", silppua korianteri, sulata "mixed seafood", halkaise lime ja siivuta toinen puolisko ohuiksi siivuiksi.

Ahvenfileet löytyivät omasta pakastimesta ja ovat viime kesän saalista Leppävedeltä (kiitokset ja terveiset anoppilaan :)

Mixed seafood on kaupan pakastealtaasta ja sisältää mm. katkarapua, erilaisia simpukoita, pikkumustekaloja, ison mustekalan lonkeropätkiä, ym nuotan perälle tarttunutta sälää  :D

Huomioitavaa: kaffir-limen lehtiä, sitruunaruohoa ja inkiväärilastuja ei ole tarkoitus syödä, vaan ne jätetään keittokulhoon tai ne voidaan jättää kattilaan jo annosteluvaiheessa.

 

laita vesi kiehumaan kattilaan ja lusikoi joukkoon TOM-YUM tahna mukaan voi saman tien kauhoa bataatit, porkkanat, inkiväärin, sitruunaruohon, valkosipulin, herkkusienet, purjot, chilit, kaffir-limen lehdet ja tomaattipyre odota kunnes vesi kiehuu uudestaan ja anna porista 15min välillä sekoitellen lisää tässä vaiheessa kalakastike, sweet chili kastike ja puolikkaan limen mehu anna porista 5-10min ja tarkista maku suolaisuutta voi lisätä kalakastikkeella ja makeutta sweet chili kastikkeella, miksaa maku kohdalleen. tsekkaa bataattien ja porkkanoiden kypsyys ja lisää kalat ja puolitetut miniluumutomaatit kattilaan odota kunnes vesi kiehuu ja anna porista jälleen noin 5 min, jonka jälkeen ota kattila liedeltä, lisää kattilaan täysin sulanneet äyriäiset + korianterisilppu ja hauduta kannen alla ainakin 10 min. Annostele soppakulhoihin ja koristele limen siivuilla ja jättikatkaravun pyrstöillä Nuuski tuoksuja ja unelmoi itsesi Andamaanienmeren rannoille  :)

 

ทานให้อร่อยนะ !!

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Ahvenkeitto
  • 1 0 Broilerinkoivet riisissä
  • 7 1 Ahvenkeitto
  • 3 4 Green curry kanaa
  • 8 5 Porsasta Thaimaalaisittain
  • 2 0 Thai lämmin ja hapan rapukeitto (Tom Yum Goong)

Kommentit

CaptainCook
Etsiskelin tänään ohjetta Thai-kalakeitolle ja netistä löytyi enemmän tai vähemmän aika omituisia reseptejä. Joillakin kokkaajilla on outo taipumus nimetä reseptejänsä "THAI"-etuliitteellä, vaikka ainesosissa ei olisi mitään "thaita". Mielestäni curry-tahnan tai kookosmaidon käyttäminen ruoassa ei anna sille oikeutusta thai-etuliitteen käyttämiseen. Niitä kun käytetään niin paljon muuallakin kuin Thaimaassa mm. Intia, Malesia, Indonesia, ym. Joten nipistin päästäni muistoja matkoiltani Thaimaahan ja sain aikaiseksi kyseisen reseptin. Toki joukossa on sitä omaa "TWISTIÄ", eli käsialaa, jotta erottuisi suuresta joukosta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään