Ystäväni Marjon Anna Pavlova kakku

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

9 kpl valkuaisia
4,5 dl sokeria
1,5 tl maitsena jauhoa
1,5 tl etikkaa
päällinen
kermavaahtoa, säilyke persikkaa ja -päärynää sekä vadelmaa

Jaa resepti

Ohje

...Tämä on jatkokertomus leivonnasta jolloin kaikki 9 kananmunaa tulee käytettyä ja kotona on helposti reilu määrä vierasvaraa. Eli jos katsot Paahtovanukas ohjeeni, niin pääset jatkokertomukseeni mukaan.

Paahtovanukkaat säilyy muutamia paiviä jääkaapissa annosvuoissaan, mutta näitä "anna pavlovoja" voi säilyttää pidempään täyttämättöminä.

 

 

1  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

2  sekoita maitsena sokerin joukkoon ja lisää seos vähitellen valkuaisvaahtoon.

3  sekoita etikkaa viimeisenä joukkoon.

Jos haluat tehdä kakun vuoraa leivinpaperilla vuoka ja paista kakuksi. Kuvissa olen käyttänyt viinerivuokia annosvuokina ja kakkuvuokaa. Muoto riippuu vieraiden määrästä, sillä kakkuun täytyy olla useampi syöjä.

Paista 120 asteessa n 2 tuntia. Leivosvuokia paistoin n 90 min.

Juurin ennen tarjoilua vatkaan kermaa vaahdoksi. Lisään siihen vadelmia (kun ne on näin talvella pakasteena. Tuoreet on eri asia). Vadelmavaahdon päälle lisään hedelmät (mitä milloinkin, mutta viimeksi ohjeen kaavan mukaan)

 Täytyy vielä mainita, että marenki jää jotenkin ihanasti sisältä tahmeaksi joka tekee siitä erityisen hyvää. Lisäksi minua viehättää se, että saan suhteellisen vähällä vaivalla (vaikka paistoajat ottaakin aikaa) paljon hyvää tarjottavaa.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään