3 882
3 882

Kanttarellirisotto

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

150 g kanttarelli
1 l kasvisliemi
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynsi
2 rl Oliiviöljy
0.5 kpl varsisellerin verso (lehtisellerin varsi)
2 dl risottoriisi
2 dl valkoviini
2 rl appelsiinimehu
50 g voi
70 g parmesaani
suolaa
mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Ruskista kanttarellit öljyssä niin, että neste haihtuu. Siirrä sivuun. Silppua sipulit ja selleri pieneksi. Kuulota miedolla lämmöllä öljyssä niin, että selleri pehmenee mutta sipulit ei ruskistu (n. 10 min.). Kuumenna samalla kasvisliemi toisessa astiassa.

Nosta lämpöä, lisää riisit sipulien sekaan ja pyörittele öljyssä. Sekoittele riisejä öljyssä muutama minuutti niin, että ne muuttuvat lähes läpinäkyviksi. Varo ettei riisit ruskistu tai kuiva. Lisää valkoviini parissa erässä ja sekoittele. Kun viini on lähes haihtunut, lisää kasvislientä n. 1 dl ja sekoittele. Pidä lämpö sellaisena, että riisit kiehuvat vain vähän ja seos ei pääse kuivumaan. Jatka kasvisliemen liäystä aina kun edellinen on imeytynyt lähes kokokonaan. Kun kasvisliemi alkaa loppumaan, lisää kanttarellit ja appelisiinimehu. Tähän vaiheeseen aikaa riisin lisäämisestä on kulunut n. 15-20 min. Testaa, onko riisi lähes kypsää. Se saa tarttua pikkaisen hampaaseen muttei saa olla selkeästi kovaa ja raakaa. Jos hauduttamista on tarve jatkaa ja kasivliemi on lopussa, lisää tilkka lämmintä vettä.

Kun riisi on sopivan kypsää, piennä lämpöä, lisää suolaa ja pippuria sekä voi ja raastettu parmesaani. Sekoittele ja anna hautua kannen alla 5 min. Tällöin risotosta tulee kermaisen pehmeää ja kosteaa.

 

Kanttarelleina voi käyttää myös säilykesieniä, kun niistä ensin valuuttaa nesteet pois ja ruskistaa sitten.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Kanttarellirisotto
  • 0 0 Pinaattirisotto
  • 4 3 Vitello tonnato freddo
  • 3 3 Kanttarelli-riisi"kakku" purjo-kurpitsa pedilla
  • 2 0 Kanttarellirisotto shamppanja-vuohenjuustolla
  • 34 12 Metsäsienirisotto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään