Chorizopasta 31.5.2023

8 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

vettä + merisuolaa
kastike:
2 pkt chorizo raakamakkara (Pirkka, 240g/pkt)
n.100 g kypsää chorizomakkaraa
1-7 rkl ndujaa maun mukaan
1 kpl sipuli kuutioituna
1 kpl lihaliemikuutio
1-2 dl (voikukka)kapriksia
1-2 dl valkoviini
1-2 dl aurinkokuivattu (kirsikka)tomaatti
2-4 dl kerma
1-2 dl pastan keitinvettä (tai vaikka lihalientä)
1-2 dl parmesanraaste
suolaa, mustapippuria
päälle:
parmesaania
granaattiomenan siemeniä
rucolaa/krassia tms

Ohje

Runsasta raaka-ainelistaa ei kannata pelästyä. Tämä on oma versioni Tallinnassa syödystä chorizopastasta, tein tästä ruokaisamman koska tuli talkoilijoille jotka tehneet fyysisesti raskasta työtä. Jos haluat keventää, jätä pois raakamakkarat ja lisää kypsän chorizon määrää. Mausta pastan keitinvesi aina runsaalla merisuolalla, saa olla yhtä suolaista kuin merivesi- huomioi suolaa lisätessäsi että tässä tulee runsaasti suolaisia elementtejä! 

Käytin itse tekemiäni voikukkakapriksia, voit käyttää ihan kaupan kapriksia. Aurinkokuivattuina tomaatteina käytin sekä aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja ja lisäksi Lidlin Italia-viikoilta löydettyä pussia "pomodori secchi" -voit käyttää mitä haluat. Granaattiomenan siemenet kannattaa ehdottomasti ottaa tuoreista hedelmistä, hätätapauksessa käyttää pakastetta. Tarjoillessani ruoan talkooväelle oli tarjolla rucolan ja oman kasvihuoneen vihanneskrassia, nyt tähän reseptin kuvaan oli vain krassia tarjolla. 

Laita pastavesi kiehumaan ja kun vesi kiehuu, lisää pasta. Muista sekoitella. Ala valmistaa kastiketta samalla.

Paista paloitellut raakamakkarat pannulla kypsäksi, lisää myös kypsä kuutioitu chorizo pannulle. Siirrä chorizot syrjään ja paista chorizojen rasvassa sipuli sekä lihaliemikuutio ja nduja, alkuun varovasti tätäkin koska niissä on isot erot tulisuudessa. Lisää pannulle viini ja sen jälkeen puolet kermasta sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset sekä chorizot. Maista ja lisää nyt tarpeen mukaan pastan keitinlientä sekä kermaa, mausta suolalla ja pippurilla tai muilla haluamillasi mausteilla, lisää ndujaa jos siltä tuntuu, itse laitoin aika kevyen määrän. Lisää vielä lopuksi parmesanraaste. 

Kun pasta on al dente, siivilöi mutta jätä keitinvettä talteen muutama desi jos kastiketta tarvitsee notkistaa. Lisää pasta kastikkeen joukkoon, maista ja lisää tarvittaessa makuja ja nestettä. Tarjolle laittaessa lisää (annoksiin tai niin että ihmiset ottavat itse) pastan päälle parmesaania, granaattiomenan siemeniä ja rucolaa/krassia. Vaaleaa leipää tai leipätikkuja voi varata vierelle sekä viiniä, meillä oli salaattia, vihersalaattisekoitus sekä marinoituja vihanneksia jossa oli kevätsipulia, tuoretta parsaa, kurkkua, fenkolia ja varsiselleriä. 

Tästä riitti seitsemälle talkoilijalle ja yhdelle dogibägiin kun joutui lähtemään ennen ruokailua, sekä itselleni vielä yksi annos.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 4 9 Meirän Makkarapasta
  • 4 4 TonnikalaPastaa Tomaattien ja Chorizon kera
  • 2 3 Voikukkakaprikset 13.5.2020
  • 2 4 "Aurinko"kuivatut tomaatit 7.8.2021
  • 1 11 Uunikuivatut tomaatit 4.9.2019

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 4 granaattiomena-gremolata 5.2.2017
  • 8 4 Granaattiomenavispipuuro 5.11.2016
  • 10 3 Gennaron Chorizopasta
  • 2 2 Kvinoakalkkunasalaatti (kvinoasalaatti) 29.11.2018
  • 2 1 Chorizopasta

Kommentit

Taskuvenus
Chorizopastareseptejä on joka lähtöön, tässä omani joka on makumuistoni Tallinassa syödystä pastasta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään