Crema Catalana

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 kpl vaniljatanko
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna
5 kpl kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
1 rkl ruokokidesokeria kuorrutukseen

Jaa resepti

Ohje

Lisää kattilaan maito, kerma, kaneli, raastettu appelsiinin kuori ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta seos kokoajan sekoittaen ja nosta sen jälkeen jäähtymään kannen alle.

Vatkaa sokeri ja kananmunan keltuaiset valkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jäähtynyt kerma/maitoseos ja sekoita se varovasti pienissä erissä keltuaisvaahdon joukkoon.

Kaada seos neljään matalaan uuninkestävään tarjoiluastiaan noin 2-3 cm kerros. Laita astiat isompaan uunivuokaan, ja kaada siihen 2 cm kerros kiehuvaa vettä. Laita 130 asteiseen uuniin kypsymään noin tunniksi tai kunnes vanukas on selvästi hyytynyt.

Nosta vanukkaat jäähtymään ensin pöydälle jäähtymään ja sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai voit tehdä ne myös edellisenä päivänä.

Viimeistele ennen tarjoilua kuorruttamalla annokset ruokokide sokerilla. Ripottele sokeria vanukkaan pinnalle. Laita uunin ritilä mahdollisimman korkealle ja lämmitä uuni 180 asteeseen, aseta astiat vastusten kohdalle ja käännä lämpö täysille, niin että vastukset hehkuvat punaisena. Kuorrutus tapahtuu nopeasti parissa minuutissa, ja myös palavat yhtä nopeasti. Varo myös vanukkaan lämpenemistä, ettei vanukas muutu makeaksi munakkaksi.

Koristele annokset vadelmilla ja mintun lehdillä. Tarjoile jälkiruokaviinin kera esim. vadelmainen Framboise sopii erinomaisen hyvin.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 3 Crema de papaya -jäätelö
  • 14 2 Wanhanajan vaniljajäätelö
  • 15 16 Bombe alla Crema (Munkkipommit)
  • 4 2 Zarzuela de pescado y marisco a la Catalana
  • 2 8 Crema Catalana
  • 39 3 Creme Brulee

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään