Ankeriaspiiras -Richmond eel pie

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kpl ankerias n. 1 kg
225 g voitaikinaa
50 g vehnäjauhoja
60 g voita
1 kpl sipuli pilkottuna
0.5 kpl sitruuna
2 rkl pilkottua persiljaa
1 maustemitta jauhettua muskottipähkinä
2 rkl kuivaa sherryä
3 dl vahvaa kalalientä
1.5 dl Kermaa
2 kpl kovaksikeitettyä kananmunaa
1 kpl kananmunaa voiteluun
suolaa, pippuria

Jaa resepti

Ohje

Richmond eel pie on perinneruokaa siltäajaltaa, kun Thames -joesta sai vielä pyydettyä ankeriaita. Tämä resepti on kirjattu 1800 - luvulla.

Suolista, fileroi ja paloittele ankerias parin sentin palasiksi. Ota pää talteen. Sulata ruokalusikallinen voita pannulla ja kuullota sipulit. Lisää ankeriaspalat, muskotti, sherry, persilja ja suolattu kalaliemi. Keitä viitisen minuuttia. Nosta ankeriaanpalat piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle siivutettu muna. Siivilöi paistoliemi talteen.

Sulata loppu voi pannulla ja lisää jauhot, ruskista pari minuuttia. Kaada päälle kastike ja kiehauta. Sekoita joukkoon kerma, sitruunanmehu ha mausta suolalla ja pippurilla. Älä anna kiehua. Kaada kastike vuokaan kalojen ja munien päälle ja anna jäähtyä hetki. Kauli taikina ja leikkaa keskelle pieni ristiviilto. Nosta vuoan keskelle kalanpää pystyyn ja aseta taikina kanneksi, niin että pää työntyy esiin piirakasta. Leikkaa reunat tasaiseksi, tee muutama koristeviilto ja voitele munalla. Paista 220 astetta kauniin ruskeaksi n. 25 minuuttia. Tarjoa lontoolaisen Alen tai siiderin kera, lisukkeena perunamuusia ja vihreitä herneitä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Dr.Styranki
Nostalgisia muistoja joenvarren lenkkireitiltä, jonka mutkaisissa poukamissa (Fulham-Hammersmith-Chiswick-Richmond) olivat joskus ankeriaat mellastaneet.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään