Itse tehty tuorepasta

Reseptiä katsottu 11 331 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 dl durumvehnäjauhoja
0,5 tl suolaa tai oman maun mukaan
2 kananmunaa
4-5 rkl vettä
2-4 rkl tuoretta tai kuivattua yrttiä halutessasi

Ohjeet

1. Laita jauhot ja suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa, (esim nyrkillä) johon valutat kananmunat. Riko munien rakenne sormella pyorittäen. Ja kokoa jauhot reunoilta vähitellen mukaan. Lisää vesi, jos jauhot eivät sekoitu mukaan hyvin. ( Tarpeen mukaan )

2. Vaivaa taikinaa tasaisella alustalla hyvin noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa, tasaista ja ei tartu enää käsiin. Jos taikina silloin tuntuu vielä kostealta pyöräytä se jauhoissa ja vaivaa tovi.

3. Jaa taikina kahten osaan terävällä veitsellä. Kauli toinen puolisko ensin läpikuultavan ohueksi. Kun olet kaulinut taikinan ohueksi niin taita se kolmin kerroin ja kauli uudelleen, toista tämä prosessi muutamia kertoja. Sitten kun olet kaulinut taikinan anna kohota noin 30 min Kauli toinen puolisko heti perään niin säästyy aikaa. Kun olet kohottanut ne kääri ne rullaksi. Leikkaa pasta terävällä veitsellä niin leveiksi paloiksi kuin itse haluat. ( Jos teet ohjeen pastakoneella niin ei tarvitse kohottaa)

Tee samoin toiselle puoliskolle. Vinkki: Rullat on hyvä avata jos haluat niistä nauhaa muuten ne jäävät rulliksi eivätkä kypsy tarpeeksi.

4.Keitä pastaa runsaassa vedessä välillä sekoitellen noin 4 min kunnes se on kypsää. Italialaisittain al dente. ( Saattaa olla hyvä keittää pastaa 5:sikin minuuttia että kypsyy varmasti)

HYVÄ VINKKI: Samassa vaiheessa kun laitat jauhot voit halutessasi lisätä sekaan jotain tuoretta yrttiä tai kuivattua yrttiä, voisi saada hyvän makuvivahteen. En ole itse kyllä testannut.


Kommentit

Kymppikokki
Olen tehnyt tätä kaksi kertaa ja pidin siitä, se oli oikein herkullista. Ohje on lisäksi kevyt.