Naurislohko

Reseptiä katsottu 6 057 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Vaihe 1 :
3 keskikokoista naurista
0,7 l vettä
1 tl merisuolaa
**********
Vaihe 2 :
5 dl soseutettua naurista
4 dl nauristen keitinvettä
1,2 dl ruisjauhoja
1,2 dl vehnäjauhoja
fleur de sel - suolaa
**********
Vaihe 3 :
voita
korppujauhoja

Ohjeet

Kuori ja paloittele nauriit samankokoisiksi lohkoiksi. Kaada vettä päälle, niin että peittyvät ja mausta vesi suolalla. Keitä kypsiksi.

Siivilöi, kaataen keitinvesi talteen. Survo lanttukuutiot kuumana hienoksi. Lisää nestettä, niin, että syntyy velli ja sekoita sekaan siivilöityjä jauhoja niin, että syntyy puuro. Mausta suolalla maun ja terveyden mukaan.

Laita juurespuuro imeltymään mahdollisimman lämpimään paikkaan. Itse esilämmitän uunin + 30 C asteeseen ja annan seoksen olla siellä peitettynä n. 2 - 4 tuntia, ihan määrästä ja astian laakeudesta riippuen. Näin puurosta tulee velli. Tänään tosin oli uuni niin monta ruokaa varten päällä, että imeltyminen tapahtui ihan hellan päällä, käyttäen uunin ulostuloaukon lämmön hyväkseen ja kerran lämmitin levyä hiukan.

(Sokeri on eräänlainen vaihtoehto malttamattomille, mutta sokeriakin käytetään vain kohtuudella, jos ei ole aikaa imeltää).

Voitele matalahko vuoka voilla. Kaada seos vuokaan ja laita voinokareita päälle.

Paista + 175C asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin, ruskean värin ja laatikko on tukevoitunut. Vellistä tulee taas puuro.

Tämä kuuluu karjalaisiin perinneruokiin ja toimii monen ruoan lisukkeena tai ihan vain itsekseen kylmän kyyttöjen raakamaidon kanssa.

Hyvää Ruokahalua!


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Karjala kutsuu harvinaisine perinteineen...