Persikka-juustokakku

Raaka-aineet

POHJA:
400 g digestive-keksejä
200 g juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai sulatettua margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
½ dl säilykepersikkatölkin lientä
1 tlk (n.400g) säilykepersikoita soseutettuna
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
5 dl vispikermaa (esim. Flora vispi)
Päälle:
3 dl persikka lastenruokasosetta (piltti)
4 liivatelehteä
(sokeria)
halutessasi koristeluun marsipaania, säilykepersikkaviipaleita, kermavaahtoa, tms.

Jaa resepti

Ohje

Murenna keksit esim. pakastepussissa kaulimen avulla. Sekoita keksin murut ja rasva ja taputtele seos lautasen päälle laitetun irtopohjavuoan reunan "pohjalle". Vuoan reunan sisälle kannattaa laittaa leivinpaperi suikaleet, se helpottaa reunan irroittamista hyytyneestä kakusta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto, soseutettu persikka ja maustavat aineet. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min, kuumenna ½ dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi ja sulata siihen liotusvedestä puristellut liivatteet. Kaada liivateseos muiden täyteaineiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Kun täyte on täysin hyytynyt, liota päällyksen liivatteita kylmässä vedessä 10 min, kuumenna persikka-lastenruokasose kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Halutessasi voit makeuttaa seosta sokerilla. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä. Poista vuoan reuna ja leivinpaperisuikaleet hyytyneestä kakusta ja koristele halutessasi.

Huom! Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivävä, jotta se ehtii hyytyä! Molempien seosten hyytyminen vie melko kauan aikaa.

Laktoosittoman kakusta saa käyttämällä oikeanlaisia maitotuotteita. Myös gluteeniton kakku onnistuu, kun käyttää pohjaan gluteenittomia keksejä (esim. "puhtaita" kaurakeksejä).

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

-leipuri-hiiva-
"Perinteinen" mangojuustokakku persikasta tehtynä. Hyvää on!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään