Feta-pinaattipiirakka

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 pkt ruisperunataikinaa (pakaste)
150 g pinaattia (pakaste)
n. 1 dl ryöpättyä nokkosta, tuore
1 pkt fetaa, oman maun mukaan
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 pieni Sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
2 prk Kevytkermaviiliä
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
pizzamaustetta tai jotain yrttiä

Jaa resepti

Ohje

Pellillinen, 30 x 40 cm.

Sulata taikinat ja pinaatti. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja painele taikinat pellille, reunoja myöten. Silppua sipuli ja valkosipulin kynsi, nokkonen myös. Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan, tulevat lähinnä koristeeksi. Leikkaa feta pieniksi paloiksi. Tässä voit käyttää mieleistäsi fetaa, mutta kamalan vähärasvaiset eivät ehkä toimi, liian kuivia ja kovia. Sekoita kermaviilit, kananmunat, juustoraaste, pinaatti, nokkonen ja sipulit keskenään, mausta. Kaada vuokaan. Ripottele päälle fetapalat, ja jos jaksat niin asettele kirsikkatomaatit siisteihin riveihin, tulee hyvän näköistä kun joka palassa on yksi kirsikkatomaatti. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla vähän reilu puoli tuntia. Kun täyte ei enää tytise ja piirakka on saanut vähän väriä, se on valmis. Tarjoa kesäjuhlissa kylmänä tai lämpimänä, molempi parempi.

Nokkonen on vapaaehtoinen, sen voi jättää kokonaan pois tai sen tilalla voi käyttää kuivattua nokkosta, tosin en osaa sanoa kuinka paljon sitä tulisi käyttää. Juustoraaste on myös valinnainen, mutta se antaa hivenen lisämakua, itse asiassa sitä olisi saanut olla hieman enemmänkin. Mutta toisaalta, tämä ei ole juustopiirakka.. Kuva tulee kunhan löydän piuhan kameran ja koneen välille.

Piirakan voi tehdä tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan, jolloin käytetään 1 pkt taikinaa, 1 prk kermaviiliä, 1 kananmuna, fetaa sen verran kuin tykkää :), pinaattia saman verran tai silmämääräisesti vähän vähemmän, pussissa kun on se 150g joka tapauksessa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Varsin hyvä, vaikka itse sanonkin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään