Lohikukkoset

Reseptiä katsottu 4 376 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
KUORITAIKINA:
1 kkp ruisjauhoja
1 kkp ohrajauhoja
1 kkp vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
1,5 kkp vettä
täytteeksi yhteen kukkoon:
n. 2 rkl kypsää riisiä
1 nippu hienonnettua tilliä
pala pekonia
pala lohta
voiteluun/uittoon voita ja maitoa

Ohjeet

kkp = kahvikuppi

Sekoita kuoritaikinan kuivat aineet yhteen, lisää öljy ja vesi, sekoita ja työstä taikinaksi. Helppo kuin mikä. Tee taikinasta pyöreitä pohjia, joiden halkaisija on 10-15 senttiä.

Täytteeseen käy jämäriisit, esim. ihan tavallinen pitkäriisi tai puuroriisi (saattas olla parempi, pysyy näppärämmin kasassa). Vaikea arvioida paljonko sitä lähtis keittämään, tunnilla tehtiin nelinkertainen taikina ja siihen keitettiin puuroriisipaketin ohjeen mukaan \'lisäkeriisi\', kaikki meni. Oli se mitä riisiä tahansa, silppua mausteeksi tilliä, maun mukaan määrät, ja ripaus suolaa.

Leikkaa raaka lohi siivuiksi, poista nahka tarvittaessa. Semmonen puolen sentin siivu on varmaan ihan hyvä, riippuu toki vähän fileen tai palan koosta. Nelinkertaiseen määrään meni yksi paketti pekonia. Leikkaa pekonisiivut parin kolmen sentin mittaisiksi, niiden on tarkoitus tuoda vähän mehukkuutta ja makua, mutta ei olla kokonaan se täyte.

Laita taikinapohjan toiseen reunaan riisiä, kalasiivu ja halutessasi ripaus suolaa, viimeiseksi pala pekonia. Käännä loppu taikina kanneksi, jotta kukkosesta tulee puolikuun muotoinen. Käytä reunan kiinnitykseen hieman vettä, paina kunnolla kiinni.

Paista 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lämmitä sillä välin pari desiä maitoa esim. mikrossa ja sulata siihen nokare voita tai margariinia. Uita paistetut kukkoset yksitellen maito-rasvaseoksessa ja laita takaisin pellille. Peitä leivinpaperilla ja anna hetken jäähtyä. Hyvä retkieväs hiihtoreissulle, tai iltapalaksi teekupposen rinnalle.

Täytettähän voi muuttaa, käytä jauhelihaa, kanaa tai kasviksia.


Kommentit

peltipurkki
Olivat kyllä niin hyviä..