3 549
3 549

Munakokkeli vesihauteessa

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

5 kananmunaa (tuoretta)
2 rkl kuohukermaa
2 rkl rasvatonta maitoa
1/2 tl mustapippuria (myllystä)
1/2 tl suolaa
20 g voita
ruohosipulia

Jaa resepti

Ohje

Riko kananmunat astiaan. Lisää kuohukerma, maito, pippuri ja suola. Sekoittele munamassaa nuolijalla niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu, mutta älä sekoita tasaiseksi.

Tarvitset kaksi kattilaa, jotka mahtuvat löysästi sisäkkäin. Lisää alempaan kattilaan niin paljon vettä, että vedenpinta koskettaa ylempää kattilaa. Kiehauta vesi ja kytke lämpö pois.

Lisää ylempään kattilaan voi. Kun voi on sulanut, niin lisää ylempään kattilaan munamassa. Nosta lämpöä niin paljon, että vesi alkaa kiehua kevyesti. Sekoittele samalla massaa nuolijalla hitain liikkein, kunnes massa kiinteytyy. Voit pitää välillä taukoa ja jatkaa sekoittamista hitain liikkein.

Munakokkeli on valmis, kun munamassa on puolikiinteää, mutta vielä lipevän oloista. Tarjoilukuva meni överiksi kuvausjärjestelyiden vuoksi, mutta maistuupa tämäkin.

Viimeistele annos tuoreella ruohosipulilla.

Tämä on hyvää kerran vuodessa nautittuna, mutta liian rasvaista arkiruoaksi. Anthony Bourdain taisi olla oikeassa siinä, ettei munamassaan kannata lisätä mitään muuta kuin suolaa ja pippuria.

***

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään