3 313
3 313

Haukea purkkiin

10 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

400 g haukifilettä
1 iso sipuli
puoli nippua tilliä (tuoretta)
1 tl suolaa
1,5 tl rosépippuria (kokonaisia)
6 rkl paseerattua tomaattia (säilykettä)
3 valkosipulinkynttä
50 g pekonia
1,5 dl ruokaöljyä

Jaa resepti

Ohje

Tarvitset valmistamisessa yhden litran kokoisen lasisen säilykepurkin, jossa on patenttikansi. Samalla kerralla kannattaa kuitenkin valmistaa useampi purkillinen. Jos teet esim. kolme purkillista, niin kerro reseptin määrät kolmella.

Suikaloi haukifileet pituussuunnissa 3-4 suikaleeksi, jonka jälkeen leikkaa suikaleet noin 5 cm pituisiksi pätkiksi.

Halkaise sipuli kahteen osaan ja viipaloi. Silppua tuore tilli niin, että ilmavaa silppua syntyy noin kourallinen, eli noin 1,5 dl. Murskaa valkosipulinkynnet rikki.

Lisää kaikki ainekset, paitsi ruokaöljy, purkkiin vähitellen ja kerroksittain. Painele aineksia välillä tiiviiksi esimerkiksi soppakauhalla. Lopuksi tee ainesten keskelle pohjaan asti ulottuva reikä ja kaada ruokaöljy reikään. Purkkiin jää noin 4 cm ilmatilaa. Sulje kansi.

Irrota purkista kumitiiviste, jotta vettä saadaan höyrystettyä pois turvallisella tavalla. Käyttämissäni purkeissa patenttikansi oli kumitiivisteiden kanssa niin tiukalla, että epäilin lasipurkkien räjähtävän uunissa. Jos haluaisin säilöä, niin käyttäisin kai niitä kierrekannellisia purkkeja. No mutta.

Siirrä purkki kylmän uunin uuniritilälle hieman keskitason alapuolelle. Laita uuniin alimmalle tasolle uunipelti, koska purkista höyrystyy kypsennyksen aikana nestettä.

Kypsennä purkkia 130 asteessa noin 3,5 tuntia. Avaa purkki varovaisesti ja pyyhi purkin suulta suurimmat rääppeet pois. Asenna purkkiin kumitiiviste ja sulje purkki. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia. Anna olla jälkilämmössä vielä 2-3 tuntia.

Säilytä jääkaapissa. Nauti kylmänä jälkiuunileivän päällä tai yösyömisenä. Voi kun herkullista.

***

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään