17 090
17 090

Murkkujen riidaton kaalikeitto

10 annosta

Raaka-aineet

400-600 g sika-nautajauhelihaa
1 n. kiloinen (varhais)kaali
1 kpl sipuli (tai syöjien mukaan useampikin)
2 tl suolaa
2 kpl lihaliemikuutiota
4 kpl porkkanoita
2 dl riisiä tai ohrasuurimoita
mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Tämä ohje on kahdelle esimurrosikäiselle tehty rautalankaversio ja käytännössä todettu toimivaksi ilman aikuista. Soppa valmistui ilman riitaa ja maistui oikein hyvältä. Kumpikin kokki teki mielestään yhtä paljon kuin toinen, ja toinen kattoi pöydän, ja toinen raivasi sen ruokailun jälkeen. Kumpikin kokki tekee omat hommansa samaan aikaan.

Toinen kokki1. ota 5 l:n kattila ja käännä levy kuutoselle2. laita sen pohjalle jauheliha ruskistumaan3. ota sipuli, kuori ja pilko se ja lisää jauhelihan joukkoon4. kääntele lastalla tai isolla lusikalla ruskeiksi asti5. lisää pari tl suolaa ja rouhi joukkoon muutama kierros mustapippuria, sekoita6. lisää kattilaan n. 2,5 l vettä ja 2 dl riisiä tai ohrasuurimoita ja jätä kiehumaan

Toinen kokki1. ota kaali ja poista siitä kokonaan muutama uloin lehti, huuhtele2. halkaise kaali ja pilko puolikkaat suikaleiksi mutta älä kantaa3. ota 4 porkkanaa, kuori ne ja pilko palasiksi4. lisää kaali ja porkkanat samaan kattilaan jauhelihan kanssa5. lisää keittoon 2 lihaliemikuutiota6. lisää tarvittaessa vettä

Molemmat kokitLevy saa olla kuutosella siihen asti, kun keitto alkaa kiehua. Sen jälkeen keitelkää kolmosella kannen alla välillä sekoitellen, kunnes kaali ja porkkanat ovat kypsiä (voi maistaa). Maistakaa, onko suolaa tarpeeksi. Jos ei, lisätkää. Jos on liikaa, lisätkää vettä ja kiehauttakaa. Siivotkaa jäljet. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Pihla
Tulosta resepti, käy herättämässä murkut, nostele tarvittaessa aineet esille ja poistu talosta. Palaile paikalle noin puolentoista tunnin päästä ja nauti valmiista ruoasta. Kuvan sopasta on jo syöty, muuten aineista tulee se viitisen litraa eli seuraavanakaan päivänä ei välttämättä tarvitse kokata.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään